Εθνική πόλο - Η χαρά για το ταξίδι και η πίκρα για το χαμένο χρυσό μετάλλιο

Eurokinissi

8 Αυγούστου 2021: Η Εθνική ομάδα πόλο, χάνει στον τελικό των Ολυμπιακών του Τόκιο από την παντοδύναμη Σερβία, αλλά κατακτά το ασημένιο μετάλλιο.

Πόσες και πόσες επιτυχίες έχει μετρήσει το ελληνικό πόλο, που τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει ουκ ολίγες χαρές.

Κι όμως για τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου, το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισαν στις 8 Αυγούστου του 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δεν αποτελούσε χαρά, αλλά πίκρα.

Και αυτό καθώς όπως έλεγαν και οι ίδιοι, έχασαν μέσα από τα χέρια τους μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στο πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ιδιαίτερα από την στιγμή που είχαν όλα τα φόντα για να το κατακτήσουν φτάνοντας τόσο κοντά.

Η Εθνική ομάδα κάνει το ένα καλό παιχνίδι πίσω από το άλλο, την μία υπέρβαση πίσω από την άλλη και κατορθώνει να φτάσει μέχρι τον πολυπόθητο τελικό, απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη την τελευταία δεκαετία, την παντοδύναμη Σερβία.

Οι Σέρβοι αφού γλύτωσαν το κάζο στον ημιτελικό από τους Ισπανούς παίρνοντας την πρόκριση με μία τεράστια ανατροπή, έρχονται αντιμέτωποι με την δική μας Εθνική.

To παιχνίδι αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ. Η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα, με τους Σέρβους με απανωτά γκολ να παίρνουν κεφάλι με τρία τέρματα.

Η Εθνική όμως με τον Βλαχόπουλο μπροστάρη, έφερε το ματς στην απόλυτη ισορροπία στο 7-7. Από εκεί όμως που οι δύο ομάδες πετύχαιναν καταιγισμό από γκολ, στο τρίτο οκτάλεπτο, οι άμυνες ήταν αυτές που άρχισαν να καθορίζουν το αποτέλεσμα.

Οι Σέρβοι μάτωσαν αλλά τελικά σκόραραν δύο τέρματα, όμως η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ισοφάρισε και πάλι, με τον Φουντούλη να κάνει το 9-9.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με 10-10 στην απόλυτη ισορροπία, όμως οι Σέρβοι βρήκαν τις λύσεις και τελικά κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Οι Έλληνες παίκτες, παρά την ήττα τους είχαν πετύχει κάτι τεράστιο, χαρίζοντας στην χώρα μας ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο.

2018: O 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, όταν στο πέμπτο του άλμα απογειώνεται στα 8.25, επίδοση που είναι καλύτερη του φετινή και κοντά στο ατομικό ρεκόρ του, των 8.30. Με αυτή του την επίδοση γίνεται ο νεότερος Έλληνας άλτης που κερδίζει ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο. Πίσω του ο Γερμανός Χάινλε και ο Ρώσος Νικιφόροφ που και οι δύο έφτασαν ως τα 8.13. Στον τελικό αυτό, η μεγαλύτερη πιθανότατα αθλήτρια του μήκους (και των 100, 200 μ.), Heike Gabriela Dreschler, ως εθελόντρια έστρωνε την άμμο στο σκάμμα.

2017: Ο 30χρονος σπρίντερ Ισαάκ Μακουάλα από την Μποτσουάνα τρέχει μόνος του για την πρόκριση στα ημιτελικά των 200 μέτρων των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο. Μετά την καραντίνα που τον έβαλε η IAAF για ιογενή γαστρεντερίτιδα, ο Αφρικανός δρομέας κέρδισε την ένσταση και παρά το βρεγμένο στίβο έκανε 20.20, που είναι μάλιστα και ο 7ος καλύτερος χρόνος. Στην πρώτη ημιτελική σειρά θα προκριθεί στον τελικό με 20.14 ενώ στον τελικό θα τερματίσει έκτος με 20.44.

2016: Ο 31χρονος Μάικλ Φελπς, συμμετέχοντας στην πέμπτη συνεχόμενη Ολυμπιάδα από το 2000, βοηθά τις Η.Π.Α. να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στα 4×100 ελεύθερο και προσθέτει στη συλλογή του το 19ο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 23ο συνολικά (με 2 αργυρά και 2 χάλκινα).

2015: Η Εθνική μας ομάδα πόλο των αντρών κερδίζει την Ιταλία στον μικρό τελικό του 16ου παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Καζάν με σκορ 11-9 στα πέναλτι (7-7 η κανονική διάρκεια), κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, 10 χρόνια μετά το Μόντρεαλ και παίρνει την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 που θα διεξαχθούν στο Ρίο.

2009: Ο 26χρονος αρχηγός της Εσπανιόλ Ντανιέλ Χάρκε, αφήνει την τελευταία του πνοή σε προπονητικό κέντρο της πόλης Κοβερτσιάνο στην Ιταλία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την οικογένειά του. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, ο Χάρκε είχε πάρει μέρος στην πρωϊνή προπόνηση της ομάδας, ενώ ο θάνατος του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

2004: Η ΔΟΕ απαγορεύει στην Σοφία Σακοράφα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με τη σημαία της Παλεστίνης. Η 47χρονη ακοντίστρια είχε υποβάλει αίτηση στο πλαίσιο συμπαράστασης.

2002: Η Μιρέλα Μανιάνι κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό με 67.47μ (ρεκόρ αγώνων) στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο.

1999: Στον αγώνα της πρεμιέρας του βέλγικου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μεταξύ Βέστερλο και Γκένκ (6-6) σημειώνονται 12 γκολ, 5 πέναλτι και 4 κόκκινες κάρτες, ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί στο Βέλγικο πρωτάθλημα.

1998: Αθωώνεται από το δικαστήριο του Γουίντσεστερ Κράουν ο Ροδεσιανός τερματοφύλακας Bruce Grobbelaar ο οποίος είχε κατηγορηθεί για στημένα παιχνίδια. Ένα μήνα περίπου αργότερα, στις 15/9, ο Grobbelaar θα αναλάβει προπονητής της Ζιμπάμπουε.

1992: Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ που για πρώτη φορά εμφανίζεται με την ονομασία “Dream Team” και με επαγγελματίες παίκτες (Magic Johnson, Larry Bird, Charles Barkley, Karl Malone, Clyde Drexler, Davis Robinson, Patrick Ewing, Scottie Pipen, Chris Mullin, John Stockton και Christian Laettner) κερδίζει το χρυσό μετάλλιο όταν στον τελικό νικά την Κροατία με 117-85 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

1987: Η Ginka Zagorcheva καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ εμπόδια με 12.25 κατά τη διάρκεια του τριεθνούς μήτινγκ (Ελλάδα, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία) που γίνεται στο Εθνικό Στάδιο της Δράμας.

1987: Η Lyanne Cox είναι η πρώτη που κολυμπώντας από τις ΗΠΑ στη Ρωσία διασχίζει τον Βερίγγειο πορθμό.

1984: Ο Carl Lewis κερδίζει το τρίτο από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες με το 19.80 στα 200μ.

1984: Η 19χρονη Αγγελική Κανελλοπούλου φτάνει μέχρι τα προημιτελικά του τένις, που είναι άθλημα επίδειξης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, αλλά ηττάται από την Catherine Tanvier με 6-2, 6-1. Θα περάσουν 20 χρόνια μέχρι μία άλλη Ελληνίδα, η Ελένη Δανιηλίδου, να φτάσει τόσο ψηλά.

1972: Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στους 31ους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου της Σμύρνης.

1970: Ο τζόκεϊ Willie Shoemaker σημειώνει την 6.000ή νίκη του ιππεύοντας τον ”Shining Count” στο Del Mar.

1900: Ξεκινάει στο Longwood της Βοστόνης το πρώτο Davis Cup, το πιο σημαντικό τουρνουά τένις ανδρών σε εθνικό επίπεδο, με τον αγώνα ΗΠΑ – Μεγάλη Βρετανία 3-0.

1876: Ο Dan O’Leary συμπληρώνει 500 μίλια βάδισμα σε χρόνο 139 ώρες και 32 λεπτά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News