Μεταγραφές: Το πάθημα του ΠΑΟΚ με Ζαμπά να γίνει... μάθημα σε όλους!

EUROKINISSI

Ο Νίκος Σαρίδης σχολιάζει το διαζύγιο του ΠΑΟΚ με τον Λέο Ζαμπά και αναζητεί… διδάγματα για όλες τις ομάδες της Super League. Στη SportDay της Τετάρτης 10 Αυγούστου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.

«Το να ρισκάρεις πολλά για να κερδίσεις πολλά, είναι περισσότερο πλεονεξία παρά σοφία». Η συγκεκριμένη φράση αποδίδεται στον Γουίλιαμ Πεν, τον Αγγλο Κουάκερο που ίδρυσε την (μετέπειτα ονομασθείσα) Πενσυλβάνια. Είναι ό,τι κοντινότερο σε αυτό που έχει γίνει με τον ΠΑΟΚ και τον Λέο Ζαμπά.

Ο «Δικέφαλος» αγόρασε τον Βραζιλιάνο το καλοκαίρι του 2018 απ’ την Αχμάτ Γκρόζνι, πριν καλά-καλά αυτός κλείσει τα 20. Τον Μάρτιο το 2019, αν δεν σφάλλει το μνημονικό, η Πόρτο πρόσφερε στον ΠΑΟΚ 6 εκατ. ευρώ και τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, που εκείνη την εποχή έπαιζε δανεικός στην Τούμπα.

Ναι, τον ίδιο Ολιβέιρα που πριν από μερικούς μήνες κατέκτησε το Κόνφερενς Λιγκ με τη Ρόμα, ο οποίος το 2019 ήταν 27 ετών κι ήδη διεθνής με την Πορτογαλία.

Οι Θεσσαλονικείς, ωστόσο, απέρριψαν εκείνη την πρόταση, θεωρώντας ότι ο Ζαμπά μελλοντικά θα τους αποφέρει τον ουρανό με τ’ άστρα. Τόσο περί πολλού τον είχαν, που έβαλαν στο συμβόλαιό του ρήτρα απο- δέσμευσης ύψους 20 εκατ. ευρώ…

Το case study του ΠΑΟΚ με τον Ζαμπά

Σήμερα, 10 Αυγούστου σωτηρίου έτους 2022, ούτε… ουρανός έχει προκύψει, ούτε άστρα, καθώς ο Ζαμπά διέψευσε στο μεταξύ όλες τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για την ποδοσφαιρική εξέλιξή του. Αντίθετα, οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζονται να ξαποστείλουν τον Βραζιλιάνο στην Αλ Μπατίν της Σαουδικής Αραβίας και μάλιστα… ντρέπονται ν’ αναφέρουν τα ψιλά που θα πάρουν -αν θα πάρουν-, για ν’ απαλλαγούν απ’ το συμβόλαιό του.

Το μόνο που αφήνουν να διαρρεύσει είναι ότι θα κρατήσουν ποσοστό μεταπώλησης 40%. Αλλά, πόσο μπορεί να κάνει πλέον ο Ζαμπά, ώστε να έχει πραγματικό νόημα αυτό το ποσοστό μεταπώλησης; Καλύτερα ας μην το θίξουμε. Ας μη θίξουμε ούτε τις προοπτικές για restart καριέρας που διανοίγονται στη Σαουδική Αραβία για έναν 24χρονο επιθετικό. Ας μην κοροϊδευόμαστε, λοιπόν, ήταν ένα «στοίχημα» που ο ΠΑΟΚ το έχασε.

Το case study με τον Ζαμπά, πάντως, μπορεί ν’ αποδειχτεί ωφέλιμο, τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Να μάθουν, επιτέλους, ν’ αξιολογούν σωστά τα «χαρτιά» που έχουν στα χέρια τους, ώστε να ξέρουν πότε πρέπει να τα κρατήσουν και πότε είναι η κατάλληλη ώρα να τα ξεφορτωθούν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News