AEK: Οι μεταγραφές που χρειάζονται για να ενισχύσουν το σύστημα του Αλμέιδα

EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει τις κινήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι για να ενισχύσει τις πιθανότητες επιτυχίας του “project Αλμέιδα”.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει ένα τακτικό σχέδιο, το οποίο θα κριθεί σε βάθος χρόνου και αφού πρώτα δοκιμαστεί απέναντι σε αδύναμους και ισχυρούς. Βάσει αυτού, ωστόσο, δύναται να προκύψουν και κάποιες παρατηρήσεις οι οποίες παραπέμπουν σε ελλείψεις. Η ΑΕΚ χρειάζεται μεταγραφές σε συγκεκριμένες θέσεις και παίκτες με ποιότητα για να κάνουν τη διαφορά. Πιο αναλυτικά:

1. Βασικός δεξιός μπακ χαφ: Η λύση του Νόρντιν Άμραμπατ δεν ικανοποιεί, ενώ θα είναι αμαρτία να «ξοδευτεί» εκεί ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος αποκτήθηκε για άλλο σκοπό. Ο Λιβάι Γκαρσία δεν την έχει με τίποτα αυτή τη θέση, ενώ ο Λάζαρος Ρότα δεν έχει πείσει τον προπονητή ότι μπορεί να την υπηρετήσει όπως ο Αργεντινός επιθυμεί, ειδάλλως δεν θα επιδιδόταν σε διαδοχικούς πειραματισμούς.

2. Αναπληρωματικός αριστερός μπακ χαφ: Ο Στίβεν Τσούμπερ παρουσιάζει την απαιτούμενη επάρκεια για να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο ρόλο, παρόλο που δεν είναι το φόρτε του, ούτε έχει παίξει περισσότερα από 15-20 ματς ως «μπακ-χαφ» σε μια καριέρα 400 και πλέον επίσημων αγώνων. Ο Μίλαντ Μοχαμάντι που είναι αυτή την περίοδο η εναλλακτική λύση, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Ελβετού. Οπότε μάλλον απαιτείται καλύτερη κάλυψη.

3. Δεύτερος φορ: Το αρχικό σχέδιο έκανε λόγο για έναν παίκτη διαφορετικών στοιχείων από αυτά του Αραούχο, κυνηγού περιοχής και ικανού σκόρερ. Φαίνεται ότι, με την πάροδο των εβδομάδων, ο Αλμέιδα άλλαξε άποψη, εστιάζοντας πλέον στην απόκτηση ενός περιφερειακού επιθετικού, ο οποίος θα κινείται σε περισσότερους χώρους από το κουτί.

Αυτό μάλλον σχετίζεται και με την απόφασή του να υπολογίζει ως φορ περιοχής τον Γκαρσία. Κοινώς, η ΑΕΚ μοιάζει τώρα να αναζητά έναν παίκτη που θα καλύπτει τη θέση στην οποία είδαμε τον Μάνταλο να αγωνίζεται, κόντρα στη Λαμία.

4.Επιπλέον ένας στόπερ: Δύο κεντρικούς αμυντικούς είχε ζητήσει ο Αλμέιδα στο ξεκίνημα της δουλειάς του στην ΑΕΚ και τώρα τους έχει. Φτάνουν όμως ο Βίντα και ο Μουκουντί με την υποστήριξη των Τζαβέλλα, Μήτογλου και Χατζισαφί που πλέον λογίζεται ως αριστερός στόπερ; Ίσως να αποτελέσει ρίσκο για την Ένωση να μην προχωρήσει στην απόκτηση επιπλέον ενός κεντρικού αμυντικού, στο επίπεδο που ο Βίντα έφτασε στην καριέρα του.

Από εκεί και πέρα, χώρος στη μεσαία γραμμή πλέον δεν υπάρχει, εκτός αν δεν αποκτηθεί δεξιός μπακ-χαφ και μονιμοποιηθεί εκεί ο Γκατσίνοβιτς. Σε αυτή την περίπτωση ίσως προκύψει επιθυμία για μία επιπλέον προσθήκη, αν και οσονούπω θα είναι ενεργός ο Κώστας Γαλανόπουλος, ενώ στο ρόστερ της ομάδας παραμένει -μέχρι νεοτέρας- και ο Αλεξάντερ Φράνσον.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News