Εθνική μπάσκετ: Ετσι «χτίζουν» ο Ιτούδης και οι… Μπακς τον Γιάννη των νοκ άουτ του Eurobasket!

EUROKINISSI

H Εθνική Ελλάδος δίνει το βράδυ της Κυριακής το τελευταίο της παιχνίδι πριν το Eurobasket απέναντι στο Βέλγιο, και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του για τη… γαλανόλευκη πρόκληση της ζωής του!

Η παράσταση υψηλού επιπέδου κόντρα στην Σερβία ήταν ανεπανάληπτη. Ο Ελληνας σταρ έκανε τα πάντα στο παρκέ. Ηταν εντυπωσιακός και έδωσε πολλές λύσεις με άρωμα… ΝΒΑ! Αυτός είναι ο στόχος του. Να ίπταται προς το καλάθι με σκοπό να στείλει ψηλά την Ελλάδα.

Φυσικά ο back2back MVP έχει βελτιωθεί αρκετά στο θέμα της ταχύτητας, της εκρηκτικότητας, του σουτ και πολλών άλλων στοιχείων-λεπτομερειών που έχει βάλει στο παιχνίδι του. Όμως δεν αρκεί η δική του παρουσία. Εχει «διπλό» support.

Η Εθνική προσέχει για να έχει. Κάτι που συμβαίνει με όλους τους παίκτες. Για παράδειγμα, στην προθέρμανση (στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ) κόντρα στην Τουρκία, ο Γιάννης ένιωσε ενοχλήσεις στην μέση. Αμέσως το τιμ συνέστησε να μείνει εκτός και στη συνέχεια – όπως προβλέπεται – να υποβληθεί σε μαγνητική.

Ο Τζος Οπενχαϊμερ είναι ο άνθρωπος του Γιάννη και βρίσκεται πίσω από την μεταμόρφωσή του.

Η παρουσία του Τζος Οπενχαϊμερ είναι ένα από τα «κλειδιά» για την ετοιμότητα του Γιάννη!

Ο Ελληνας πόιντ-φόργουορντ έχει και τον δικό του… άνθρωπο που του δίνει πολλές λύσεις όλα αυτά τα χρόνια. Το δεξί του χέρι που αποτελεί μέλος της Εθνικής για αυτό το Ευρωμπάσκετ. Τον Τζος Όπενχαϊμερ ή αλλιώς τον ασίσταντ κόουτς των Μπακς από το 2020.

Ο Γιάννης τον έχει ανάγκη, τον χρειάζεται. Ο Οπενχαϊμερ ο οποίος ονομάζεται και ο… γιατρός του σουτ, κάθε καλοκαίρι είναι στο πλευρό του Γιάννη και τον βοηθάει ώστε να βελτιώνει τις κινήσεις του. Τον βοηθάει ώστε να δουλεύει περισσότερο στο τρίποντο, αλλά και στις βολές.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως ο Γιάννης έχει τον «δικό» του άνθρωπο στο τιμ της Εθνικής. Τον άνθρωπο που τον ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Είναι ο άνθρωπος-κλειδί και τον βοηθάει και σε ατομικές ασκήσεις, αλλά και σε ασκήσεις… αποφόρτισης.

Ο Οπενχαϊμερ ο οποίος ονομάζεται και ο… γιατρός του σουτ, κάθε καλοκαίρι είναι στο πλευρό του Γιάννη και τον βοηθάει ώστε να βελτιώνει τις κινήσεις του.

Φυσικά ο σταρ των Μπακς ζει και απολαμβάνει την κάθε στιγμή με την Εθνική όντας… χαλαρός και με τα δικά του αστεία. Τηρεί κατά γράμμα το πρόγραμμα που υπάρχει. Είτε της Εθνικής είτε το δικό του. Στόχος του «Greek Freak» είναι να εμφανίζεται καλύτερος μέρα με τη μέρα με στόχο τα νοκ άουτ παιχνίδια της Εθνικής.

Ο Δημήτρης Ιτούδης και το επιτελείο του γνωρίζουν καλά πως θα κρατούν “φρέσκο” τον Ελληνα σταρ.

Η Ελλάδα και ο Δημήτρης Ιτούδης ξέρουν καλά πως θα διαχειρίζονται τον χρόνο του!

Η Ελλάδα και ο Δημήτρης Ιτούδης γνωρίζουν καλά (αν και με τις απουσίες που υπάρχουν τώρα έχουν πολλά στο κεφάλι τους) πως ο Γιάννης δεν μπορεί να παίζει 30-35 λεπτά στους αγώνες. Θα γίνεται σωστή διαχείριση, όπως θα συμβαίνει και με όλους τους παίκτες στο ρόστερ.

Είναι δεδομένο και λογικό, ο Γιάννης να αποτελεί το σημείο αναφοράς της Ελλάδας και των αντιπάλων. Ετσι μετά από ματς υψηλής έντασης (όπως συνέβη κόντρα στην Σερβία) είχε το δικό του πρόγραμμα αποφόρτισης. Κάτι που συμβαίνει και στους Μπακς. Ούτως ώστε να είναι «φρέσκος».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γνωρίζει τον ρόλο του στην Εθνική. Ξέρει ότι έχει και τα στηρίγματά του. Φυσικά όπως ανέφερε και ο ίδιος στην έναρξη της προετοιμασίας… «ένας αθλητής προσαρμόζεται σε 11 παίκτες και όχι το αντίστροφο» και έχει δίκιο. Ο Γιάννης είναι εδώ και θα είναι εδώ την κρίσιμη στιγμή.

Οταν χρειαστεί – εν μέσω εξέλιξης των αγώνων – θα πάρει τις πολύτιμες ανάσες του. Θα φορτσάρει, αναλόγως τον εκάστοτε αντίπαλο. Οι προπονήσεις μετά από τα παιχνίδια θα είναι σημαντικές. Όμως μην ξεχνάμε κάτι. Ο Γιάννης ξέρει καλύτερα το σώμα του, τη φυσική του κατάσταση, όσο κανείς άλλος. Ξέρει τα όρια του. Με στόχο να τα ξεπεράσει μαζί με την Ελλάδα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News