Παναθηναϊκός: Σιγά τα ωά; Πλανάστε…

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του στο Ηράκλειο αποκόμισε κέρδη μεγαλύτερα από τους τρεις βαθμούς. Η σημασία να βρίσκεται στην κορυφή, έστω και τη 2η αγωνιστική…

Με το 2-0 στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε μόνο τρεις βαθμούς αλλά πολλά περισσότερα. Και πρώτα απ’ όλα χρόνο. Χρόνο για να ενσωματωθούν και οι τελευταίοι παίκτες που απέκτησε στις μεταγραφές. Χρόνο για να σφίξει και άλλο το φετινό σύνολο, που είναι σαφώς πιο ποιοτικό από το περσινό.

Ο Σπόραρ, ο φορ που έλειπε από την ομάδα, έχει μπει ήδη στην 11αδα και σιγά σιγά μπαίνει και στο πετσί του ρόλου του. Ο Βέρμπιτς, η δεύτερη σημαντική προσθήκη από τη Σλοβενία, μετά από τα 14 λεπτά της πρεμιέρας κόντρα στον Ιωνικό, αγωνίστηκε άλλα 22 εναντίον του ΟΦΗ. Σιγά σιγά θα βρεθεί  κι αυτός στην επιθυμητή κατάσταση για να γίνει βασικός.

Με νίκες σαν κι αυτή, δεν χρειάζεται ο Μπέρναρντ, το τελευταίο και μεγαλύτερο μεταγραφικό απόκτημα, να πιεστεί για να είναι άμεσα έτοιμος, διακινδυνεύοντας έναν τραυματισμό, ο οποίος καραδοκεί πάντοτε στις περιπτώσεις που ένας ποδοσφαιριστής βιάζει τον εαυτό για να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο.

Σιγά τα ωά; Και όμως

Το ίδιο ισχύει για τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον, που τραυματίστηκαν με το καλημέρα στη σεζόν και υποβάλλονται σε θεραπεία για να επιστρέψουν δυνατοί και να ενισχύσουν την ομάδα όταν θα έρθουν τα δύσκολα, που δεν είναι και πολύ μακριά, το ντέρμπι με την ΑΕΚ, που θα αποτελέσει κρας τεστ για τον Παναθηναϊκό είναι προγραμματισμένο για τις 10-11 Σεπτεμβρίου.

Το τέλος της 2ης αγωνιστικής βρίσκει τον Παναθηναϊκό στην 1η θέση της βαθμολογίας. Σιγά τα ωά, θα πουν κάποιοι. Είχε εύκολο πρόγραμμα κι έκανε δυο αναμενόμενες νίκες. Δεν είναι όμως έτσι. Και η ΑΕΚ και ο Άρης είχαν εύκολο πρόγραμμα και είδαμε όλοι τι πάθανε και πού βρίσκονται τώρα (όχι μόνο βαθμολογικά).

Και ο συγκάτοικός του, ΠΑΟΚ πώς βρέθηκε στην κορυφή; Μετά κόπων και βασάνων. Πετυχαίνοντας δυο αγχώδεις νίκες στην έδρα του επί μικρών αντιπάλων, τη δεύτερη μάλιστα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο ξεκίνημα κάθε σεζόν, οι μικροί δεν είναι και τόσο μικροί και αλίμονο σε όποιον τις υποτιμήσει.

Ο αέρας της κορυφής

Ο αέρας της κορυφής κάνει καλό στην υγεία κάθε ομάδας. Στον Παναθηναϊκό όμως, ακόμη περισσότερο γιατί είχε χρόνια να απολαύσει τη θέα από ψηλά. Το προνόμιο αυτό είχαν ο Ολυμπιακός κατά κύριο λόγο και ο ΠΑΟΚ κατά δεύτερο, οι ομάδες δηλαδή που μονοπώλησαν τα τελευταία πρωταθλήματα.

Ο αέρας της κορυφής κάνει καλό στην υγεία κάθε ομάδας. Στον Παναθηναϊκό όμως, ακόμη περισσότερο γιατί είχε χρόνια να απολαύσει τη θέα από ψηλά.

Η παρουσία στην κορυφή τονώνει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, γεγονός που αντανακλάται και στην απόδοσή τους στο γήπεδο. Δείτε πώς μεταμορφώθηκε η Άρσεναλ μόλις έκανε απανωτές νίκες και βρέθηκε στο κεφάλι της κούρσας της Premier League. Είναι μια άλλη ομάδα, η σιγουριά τρέχει από τα μπατζάκια της.

Ύστερα ο κόσμος που βλέπει την ομάδα του στην 1η θέση φουσκώνει σαν παγώνι, συσπειρώνεται και γίνεται 12ος παίκτης όνομα και πράγμα. Αφήνει τον καναπέ και την τι βι και τρέχει να πάρει θέση στην εξέδρα να ζήσει από κοντά το πανηγύρι, δίνοντας έτσι δύναμη στην ομάδα και έσοδα στην εταιρία.

Να γιατί ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον ΟΦΗ δεν έβαλε μόνο τρία φασούλια στο σακούλι στη μάχη του πρωταθλήματος αλλά γύρισε με τίγκα τις βαλίτσες του από το Ηράκλειο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News