Μάντσεστερ Σίτι: Η επίθεση πετάει, η άμυνα μπάζει…ο Πεπ ψάχνεται!

AMNA/EPA

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βλέπει την επίθεσή της Μάντσεστερ Σίτι να πετάει φωτιές, την άμυνα του να δέχεται γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και αναζητεί την απαραίτητη ισορροπία για τη συνέχεις της σεζόν.

Η Μάντσεστερ Σίτι, κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας το περασμένο Σάββατο, βρέθηκε για 4η φορά στα τελευταία έξι παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ (υπολογίζονται κι αυτά της περασμένης σεζόν) να χάνει με διαφορά δύο τερμάτων. Για 4η φορά δεν έχασε.

Από αυτά νίκησε σε δύο – εκείνο με την Αστον Βίλα (3-2) στην τελευταία αγωνιστική του προηγούμενου πρωταθλήματος που της έδωσε και τον τίτλο κι αυτό με τους «αετούς» (4-2). Στα άλλα δύο έφερε ισοπαλίες (2-2 με τη Γουέστ Χαμ για το προηγούμενο πρωτάθλημα και 3-3 με τη Νιούκαστλ την προηγούμενη αγωνιστική του τρέχοντος).

Στο παρελθόν, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ίσως να μην είχε τη δυνατότητα να κάνει τέτοιες ανατροπές. Φέτος, με τον Ερλινγκ Χάαλαντ στη σύνθεσή της μοιάζει πιο εύκολο να βρει τα γκολ όταν βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Και μπορεί τελικά να υπάρχει ικανοποίηση για την εξέλιξη αφού το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι αυξημένο, αλλά από την άλλη υπάρχει κι ανησυχία.

Επιπλέον, το πρόγραμμα με την έναρξη της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο και δεν υπάρχει χρόνος για δουλειά. Η Σίτι παίζει με τη Νότιγχαμ Φόρεστ μεσοβδόμαδα για την Πρέμιερ Λιγκ.

«Δυσκολευόμαστε να κάνουμε όλα τα άβολα πράγματα»

Παρά την απουσία του βασικού κεντρικού αμυντικού Αϊμερίκ Λαπόρτ, το γεγονός πως χτύπησε κι ο άλλος χρήσιμος αμυντικός Νέιθαν Ακέ, αλλά και το ότι δεν είναι διαθέσιμος ο καλός ανασταλτικός μέσος Κάλβιν Φίλιπς, η Σίτι δεν βρίσκει εκεί τις εξηγήσεις για τα προβλήματά της.

Κανείς δεν στέκεται και στο ότι ο καλύτερος αμυντικός της Ρούμπεν Ντίας παίζει εκτός θέσης (ως αριστερός κεντρικός αμυντικός) προκειμένου να μπει στην 11άδα ο Τζον Στόουνς γιατί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Αυτή η αλλαγή έχει επηρεάσει την λειτουργία της άμυνας.

«Αυτή την στιγμή δυσκολευόμαστε να κάνουμε όλα τα άβολα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ομάδας Πεπ Γκουαρδιόλα και συνέχισε: «Ακόμη δεν κάνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε. Κι αυτό είναι το μάθημα που πρέπει να πάρουμε από το ματς με την Κρίσταλ Πάλας, να μάθουμε όσο νικάμε. Γιατί ρισκάρουμε πολύ και δεχόμαστε πολλά και κάποια στιγμή δεν θα καταφέρουμε να “γυρίσουμε” το ματς και η Πρέμιερ Λιγκ δεν σε περιμένει. Αν χάσεις πολλούς βαθμούς, χάθηκες».

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News