Ολυμπιακός: ΟΚ το εμπεδώσαμε, «πάλι» με τη… διαιτησία θα το πάρει!

Ελ Αραμπί Αστέρας Ολυμπιακός
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης δεν αισθάνεται καμία έκπληξη που ο Αστέρας «απέκτησε» μεγάλους… φίλους μετά το ματς του Ολυμπιακού στην Τρίπολη αφού ήταν ένα «έργο» που περίμενε να το δει και φέτος.

Ήταν 20 Αυγούστου όταν έγραφα ένα blog με αφορμή δηλώσεις του κόουτς του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, πριν καν γίνει η σέντρα της νέας σεζόν στη Super League. Ήταν… προκαταβολικές δηλώσεις εις βάρος της διαιτησίας και του VAR το οποίο, όπως είπε ο Ρουμάνος, δεν πρέπει να δουλεύει προς όφελος κάποιας ομάδας που ξέρει να ασκεί πιέσεις.

Ουσιαστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μ’ εκείνες τις δηλώσεις, έκανε ακριβώς εκείνο για το οποίο κατηγορούσε τους άλλους, ασκούσε πιέσεις. Δεν ξέρω αν εκείνες οι δηλώσεις / πιέσεις οδήγησαν στο να γλιτώσει την κόκκινη ο Κούρτιτς (για σκληρό μαρκάρισμα σε πόδι αντιπάλου) κόντρα στον Ατρόμητο σ’ ένα ματς που ζορίστηκε πολύ ο ΠΑΟΚ και εν τέλει κέρδισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετά το ακυρωθέν γκολ άρχισα να μετράω δευτερόλεπτα μέχρι τους πρώτους κανονιοβολισμούς

Βλέποντας τη φάση με το ακυρωθέν γκολ του Αστέρα στην Τρίπολη άρχισα να… μετράω δευτερόλεπτα για το πότε θ’ αρχίσουν οι… κανονιοβολισμοί. Ξαφνικά η ομάδα της Αρκαδίας «απέκτησε» (λυκο)φίλους. Μεγάλους (λυκο)φίλους. Είναι οι ίδιοι που στέκονται δίπλα στον εκάστοτε αντίπαλο του Ολυμπιακού ελπίζοντας να αποσπάσει βαθμούς από τους Πειραιώτες μπας και έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν πρωτάθλημα.

Ας μη χαίρεται ο Αστέρας από τη… συμπαράσταση, fake είναι. Αν την επόμενη αγωνιστική αναμετρηθούν με τους (λυκο)φίλους και γίνει μια παρόμοια φάση θα πουν: καθαρό φάουλ ήταν, σωστά δεν μέτρησε γκολ υπέρ του Αστέρα. Όπως θα πουν «πέναλτι υπέρ μας είναι» αν υπάρξει παρόμοιο χέρι με του Τζουκάνοβιτς στο 82′.

Αυτοί που φωνάζουν δεν εξήγησαν γιατί έμειναν… έτη φωτός πίσω επί τρία χρόνια

ΟΚ, λοιπόν, το εμπεδώσαμε. Ο Ολυμπιακός… θα το πάρει «και» φέτος με τη διαιτησία το πρωτάθλημα. Έτσι είναι αν έτσι θέλουν να πιστέψουμε κάποιοι.

Σοβαρά μιλώντας, περίμενα (και το έγραφα στο blog της 20ης Αυγούστου) ότι θα βιώσουμε μία από τις πλέον τοξικές χρονιές σχετικά με τη διαιτητοκουβέντα. Αυτό που δεν περίμενα είναι ότι θα φτάσουμε σε νέα… επίπεδα επικοινωνιακής τακτικής.

Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που φωνάζουν είναι εκείνοι που έμειναν έτη φωτός πίσω από τον Ολυμπιακό στα τρία τελευταία πρωταθλήματα και δεν εξήγησαν πειστικά στους οπαδούς τους γιατί συνέβη αυτό. Ούτε καν για το περσινό δεν έδωσαν εξηγήσεις που ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος και το πήρε… περπατώντας.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά δεν μιλήσαμε για ποδόσφαιρο. Που χώρος για κάτι τέτοιο στην Ελλάδα αφού άρχισε αμέσως το… πιστολίδι στο Φαρ Ουέστ της Super League με αφορμή τη διαιτησία και τον Καραντώνη στην Τρίπολη.

Ότι ο Κάρλος Κορμπεράν είχε και έχει πολλή δουλειά ακόμα το ξέραμε. Όπως ξέρουμε ότι μία από τις πολλές και σημαντικές ευκαιρίες του Ολυμπιακού «έπρεπε» να καταλήξει στα δίχτυα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News