Παναθηναϊκός: Φημολογία για έναν «Βιγιαφάνιες» από την Πορτογαλία

slbenfica.pt

Ο Μαροκινός Αμπέλ Τααραμπτ έμεινε ελεύθερος από τη Μπενφίκα και στη Λισαβόνα υποστηρίζουν πως έχει κρούση από τον Παναθηναϊκό.

Ένα νέο όνομα έρχεται στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό από την Πορτογαλία. Μία αγορά που τον απασχόλησε πάρα πολύ το φετινό καλοκαίρι, με την αγορά του Άντραζ Σπόραρ και την πώληση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Αμφότερες, στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Όσο για τον παίκτη που συσχετίζουν με τον Παναθηναϊκό, προέρχεται από τη Μπενφίκα. Για την ακρίβεια, έλυσε το συμβόλαιο του την Παρασκευή. Ο Αμπέλ Τααράμπτ έμεινε ελεύθερος, αφού στο «Ντα Λουζ» δεν είχε μέλλον.

Ο Τααράμπτ γεννήθηκε στην πόλη Φες του Μαρόκου, αλλά έχει τη γαλλική υπηκοότητα. Υπήρξε 30 φορές διεθνής, αλλά στην ηλικία των 33 ετών δεν αποτελεί σταθερό μέλος της Εθνικής του.

Ο Τααράμπτ διακρίθηκε στην καριέρα τους επιτελικός χαφ και ως εξτρέμ. Με αυτό τον τρόπο κέρδισε τα προς το ζωη στη Λανς, την Τότεναμ, την ΚΠΡ, τη Φούλαμ και τη Μίλαν. Τον Ιούλιο του 2015, ο Βορειοαφρικανός εντάχτηκε στο δυναμικό της Μπενφίκα και εκεί άλλαξε ρόλο.

Από τη σεζόν 2019-2020, ο Τααράμπτ οπισθοχώρησε στο τερέν, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του κεντρικού χαφ. Ο Μαροκινός μετατράπηκε σε box-to-box μέσο, έμαθε να αμύνεται και να δημιουργεί, εκμεταλλευόμενος και την τεχνική κατάρτιση του και την κάθετη κίνηση του με τη μπάλα.

Κατά κάποιο τρόπο, ο Τααράμπτ βίωσε μία ποδοσφαιρική αλλαγή στα πρότυπα του Βιγιαφάνιες. Όπως ο Γιοβάνοβιτς μεταμόρφωσε πέρυσι τον Αργεντινό στον κρίκο που έλειπε από την πράσινη αλυσίδα με εντυπωσιακά αποτελέσματα, έτσι και ο Τααράμπτ εκπαιδεύτηκε σε διαφορετική θέση και προσαρμόστηκε εξαιρετικά.

Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου στη Λισαβόνα ήρθε και ο Τααράμπτ δεν είναι πια «αετός». Στην Πορτογαλία, αναφέρουν ότι ο ποδοσφαιριστής έχει δεχτεί κρούση από τον Παναθηναϊκό, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Με τον ίδιο να προτιμά την παραμονή στην Ευρώπη, παρά να καταφύγει σε εξωτικά πρωταθλήματα. Μένει να επιβεβαιωθεί εάν είναι ο μέσος στον οποίο έχει επικεντρωθεί ο Γιοβάνοβιτς ή πρόκειται για άλλη μία φήμη που στερείται βάσης.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News