Μαρσέλο: Ο ύμνος του Ντιέγκο Μαραντόνα και των συμπαικτών του στη Ρεάλ

Sportday.gr

Τι έχει δηλώσει ο θρυλικός Ντιέγκο Μαραντόνα για τον Μαρσέλο; Τι έχουν υποστηρίξει για την κλάση του Ρομπέρτο Κάρλος και Πάολο Μαλντίνι; Τι έχουν πει για τον τεράστιο Βραζιλιάνο οι συμπαίκτες του στη Ρεάλ;

Ο Μαρσέλο έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο κορυφαίος αριστερός μπακ στον κόσμο, με τον… καθ’ ύλην αρμόδιο, Ρομπέρτο Κάρλος να του έχει παραδώσει ο ίδιος τα σκήπτρα του. «Έχει καλύτερη τεχνική κατάρτιση από εμένα», έχει αναφέρει. Ενώ πρόσφατα, όταν αποχαιρέτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε: «Ο Μαρσέλο, κατά τη γνώμη μου, είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ όλων των εποχών».

Μερικά χρόνια πριν, όταν ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήταν στο απόγειο της ποδοσφαιρικής του καριέρας φορώντας τη φανέλα της «Βασίλισσας», ο Ντιέγκο Μαραντόνα παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική Marca και ανέφερε: «Αν εξαιρέσουμε τον Μέσι και τον Ρονάλντο, για μένα ο Μαρσέλο είναι ο καλύτερος στο πρωτάθλημα, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Το παλικάρι παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο».

 

Eκείνη την περίοδο, την άποψη του «D10s» συμμερίστηκε και ο εμβληματικός αρχηγός της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι, που επίσης θεωρείται ο επιδεξιότερος όλων των εποχών σε αυτή τη θέση, λέγοντας ότι ο Βραζιλιάνος είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας.

«Οι περισσότεροι αριστεροί μπακ πλέον είναι μεταμορφωμένοι σε χαφ, που είναι πολύ πιο πιθανό να επιτεθούν», ανέφερε στην Corriere dello Sport. «Ο κανόνας είναι: αν δεν μπορείς να επιστρέψεις πίσω, δεν πρέπει να βγαίνεις μπροστά. Ο σημερινός καλύτερος σπεσιαλίστας σε αυτό είναι ο Μαρσέλο, ο οποίος τα καταφέρνει σωστά και στους δύο τομείς».

Ο πρώην μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης συνάντησε τον Ιταλό αστέρα και του είχε ζητήσει να φωτογραφηθούν μαζί, με το στιγμιότυπο να γίνεται σημείο αναφοράς, συνοδευόμενο από τίτλους όπως: «Όταν δύο θρύλοι συναντιούνται». Ο Μαρσέλο του είπε «Να βγάλουμε μία φωτογραφία;», με το θρύλο των «ροσονέρι» να του απαντάει χαμογελώντας «Κι εγώ το θέλω αυτό».

Τον περασμένο Ιούνιο το ταξίδι του Μαρσέλο στη Ρεάλ ολοκληρώθηκε, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια και το ρεκόρ της κατάκτησης των 25 τίτλων. Νυν και πρώην συμπαίκτες του, έκαναν συγκινητικές αναρτήσεις, που δεν τον αποθέωναν μόνο ως ποδοσφαιριστή, αλλά και ως προσωπικότητα.

Ο Τόνι Κρος, σχολίασε σχετικά: «Μπορώ να πω ότι έπαιξα με το καλύτερο αριστερό μπακ όλων των εποχών».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Toni Kroos (@toni.kr8s)

Ένας εκ των κορυφαίων μέσων στον κόσμο, ο Λούκα Μόντριτς έγραψε: «Αδερφέ μου, ήταν τιμή μου να παίζω και να κερδίζω δίπλα σου. Σε ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα από τότε που έφτασα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είσαι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου και της Ρεάλ Μαδρίτης μας. Θα μου λείψεις. Σου εύχομαι τα καλύτερα και εδώ έχεις έναν φίλο».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον τίμησε επίσης: «Κάτι παραπάνω από συμπαίκτης, ένας αδερφός που μου χάρισε το ποδόσφαιρο. Μέσα και έξω από τα γήπεδα, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια με τον οποίο είχα τη χαρά να μοιράζομαι τα αποδυτήρια. Πήγαινε με τα πάντα σε αυτή τη νέα περιπέτεια Μαρσέλο!».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News