ΑΦΕΙΡΩΜΑ: Ποια είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία των ελληνικών ομάδων;

Είναι ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από τη Βελέζ ο πιο ταπεινωτικός που έχει υποστεί ελληνική ομάδα στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ; Το sportday.gr θυμάται..

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ζήσει μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές και επικές προκρίσεις. Παράλληλα όμως, έχει ζήσει και κάποιους ταπεινωτικούς αποκλεισμούς με τις ομάδες να κάνουν αρκετό χρονικό διάστημα για να συνέλθουν από αυτούς, ενώ αυτονόητο είναι πως έχουν καταγραφεί στην ιστορία τους ως “μαύρες σελίδες”. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα θα επιχειρήσουμε μια αντίστροφη καταγραφή των χειρότερων αποκλεισμών ελληνικών ομάδων στη μέχρι τώρα ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων.

20. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΧΡΑΝΤΕΤΣ ΚΡΑΛΟΒΕ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ 1960-61)

Η πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του Παναθηναϊκού ήταν την περίοδο 1960-61 στο κύπελλο Πρωταθλητριών, με αντίπαλο την άπειρη Χράντετς Κράλοβε από την τότε Τσεχοσλοβακία. Ο Παναθηναϊκός συμμετείχε για πρώτη φορά στο κύπελλο Πρωταθλητριών, την περίοδο 1960-61. Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα έπαιζε με την Χράντετς Κράλοβε από την τότε ενωμένη Τσεχοσλοβακία, η οποία είχε κατακτήσει τον πρώτο και μοναδικό της τίτλο στη χώρα της. Οι πράσινοι μετά από καλή εμφάνιση στην Τσεχία, είχαν ηττηθεί με ένα γκολ στο 87ο λεπτό. Στη ρεβάνς, οι προσφδοκίες που είχε γεννήσει η άδικη ήττα στο πρώτο ματς, δεν δικαιώθηκαν και ο Παναθηναϊκός γνώρισε τον αποκλεισμό, μένοντας στο 0-0 με την Χράντετς, η οποία στην επόμενη φάση έπαιξε με την Μπαρτσελόνα.

19. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΖΙΛΙΝΑ (ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ 1961-61)

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη του συμμετοχή στο κύπελλο Κυπελλούχων, έγινε κι αυτός “θύμα” ομάδας από την τότε ενωμένη Τσεχοσλοβακία, καθώς αποκλείστηκε με δύο ήττες από τη Ζίλινα. Στα χνάρια του Παναθηναϊκού βάδισε ένα χρόνο αργότερα και ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο κύπελλο Κυπελλούχων, αντιμετώπισε την Ζίλινα από την Τσεχοσλοβακία. Το όνομα του αντιπάλου δεν τρόμαζε, όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει (όπως και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες της εποχής) να μπει ακόμα στο πνεύμα των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Αποτέλεσμα δύο ήττες και αποκλεισμός από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

18. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ (ΕΚΘΕΣΕΩΝ 1961-62)

Το πρωτοσέλιδο της “Αθλητικής Ηχούς” έδειχνε και το μέγεθος της επιτυχίας του Ηρακλή μετά το πρώτο παιχνίδι του στην Ευρώπη, αυτό με τη Νόβισαντ για το κύπελλο Εκθέσεων (πρόγονος του ΟΥΕΦΑ και του σημερινού Europa League). Ο Ηρακλής έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε σε κύπελλο Ευρώπης. Συγκεκριμενα την περίοδο 1961-62, ο “γηραιός” έπαιξε στο κύπελλο Εκθέσεων, που μετέπειτα μετονομάστηκε κύπελλο ΟΥΕΦΑ για να φτάσει μέχρι τις μέρες μας ως Europa League. Αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο (καθώς στον πρώτο η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε περάσει χωρίς αγώνες) η πανίσχυρη Νόβισαντ, που κάποιες πηγές της εποχής την θέλουν να έχει και παίκτες από τις γύρω περιοχές, με αποτέλεσμα να αναφέρεται και ως μεικτή Νόβισαντ. Ο Ηρακλής στο πρώτο ματς πετυχαίνει το ακατόρθωτο και σε ένα γεμάτο γήπεδο επικρατεί με 2-1. Στη ρεβάνς όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι Γιουγκοσλάβοι διαλύουν την ελληνική ομάδα με το εντυπωσιακό 9-1, με αποτέλεσμα αυτή να είναι και η μεγαλύτερη ήττα του Ηρακλή στην Ευρώπη.

17. ΠΑΟΚ – ΒΙΝΕΡ (ΕΚΘΕΣΕΩΝ 1965-66)

“Τραυματική” ήταν και η πρώτη εμπειρία του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη, καθώς αποκλείστηκε με βαριά ήττα στη ρεβάνς από την αυστριακή Βίνερ. Το κύπελλο Εκθέσεων έδωσε την ευκαιρία και στον ΠΑΟΚ να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Ο “δικέφαλος” εκανε το ντεμπούτο του στην διοργάνωση της περιόδο 1965-66 και αντιμετώπισε την αυστριακή Βίνερ, η οποία δεν ήταν δα και κανένα μεγαθήριο. Μάλιστα στον πρώτο αγώνα της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει και τη νίκη με 2-1 και πήγε στην Αυστρία για τη ρεβάνς με ελπίδες. Εκεί όμως, ο κακός αγωνιστικός χώρος του “Ερνστ Χάπελ”, σε συνδυασμό με το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής), είχαν ως αποτέλεσμα τη συντριβή με 6-0. Μάλιστα οι εφημερίδες έγραφαν ότι ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με 8 παίκτες, καθώς Κούδας, Αποστολίδης και Βασιλειάδης είχαν τραυματιστεί και τότε δεν υπήρχε το δικαίωμα για αλλαγές.

 16. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΦΟΒΕΡΤΣ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ 1969-70)

Ο Παναθηναϊκός, ένα χρόνο πριν το “έπος του Γουέμπλει” είχε αγωνιστεί και πάλι στο κύπελλο Πρωταθλητριών. Αντίπαλός του στον πρώτο γύρο, μια εντελώ άσημη ομάδα από την τότε Ανατολική Γερμανία. Η Φόβερτς, η οποία είχε καταφέρει να μπει σφήνα στο Μαγδεμβούργο και τη Διναμό Δρέσδης, όμως αποδείχτηκε “φωτοβολίδα”. Οι “πράσινοι” ηττήθηκαν με 2-0 στο πρώτο ματς και στη ρεβάνς το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν την ισοπαλία με 1-1 και φυσικά να αποκλειστούν.

15. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΤΣΒΙΚΑΟΥ (ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ 1975-76)

Ο Παναθηναϊκός θα γίνει “θύμα” μιας ακόμα αδύναμης ανατολικογερμανικής ομάδας, στο κύπελλο Κυπελλούχων την περίοδο 1975-76. Η Τσβικάου, θα αιφνιδιάσει πραγματικά τους “πράσινους” (οι οποίοι το 1971 είχαν αγωνιστεί στον τελικό του πρωταθλητριών) και θα τους αποκλείσει από τον πρώτο κιόλας γύρο της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα έληξε χωρίς τέρματα και στη ρεβάνς η Τσβικάου θα νικήσει με 2-0 και θα προκριθεί.

14. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΠΟΕΛ (ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ 1976-77)

Ο Ηρακλής έγινε η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα, που αποκλείστηκε από εκπρόσωπο της Κύπρου και συγκεκριμένα τον ΑΠΟΕΛ, που μετέπειτα θα γίνονταν ο “κακός του δαίμονας”. Οι ελληνοκυπριακές μονομαχίες, είχαν ξεκινήσει στα κύπελλα Ευρώπης, από τις αναμετρήσεις της Ομόνοιας με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όπου και τις δύο φορές είχαν προκριθεί οι ελληνικές ομάδες. Ο Ηρακλής έγινε ο τρίτος που αντιμετώπισε ομάδα από τη Μεγαλόνησο και αυτή ήταν ο ΑΠΟΕΛ. Στο κύπελλο Κυπελλούχων και με το αστέρι του Βασίλη Χατζηπαναγή να έχει ήδη ανατείλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ηρακλής φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί. Ομως στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφερε να υποτάξει την κυπριακή ομάδα. Μάλιστα δεν σκόραρε καν, καθώς το ματς της Θεσσαλονίκης έληξε ισόπαλο 0-0 και αυτό της Λευκωσίας, 2-0 υπέρ του ΑΠΟΕΛ.

13. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΤΖΕΣ ΠΙΤΕΣΤΙ (UEFA  1978-79)

 

Ο Παναθηναϊκός στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1978-79, έπεσε “θύμα” μιας ακόμα μεγάλης έκπληξης, καθώς αποκλείστηκε από την ρουμανική Άρτζες Πιτέστι.  Ο Παναθηναϊκός την περίοδο 1978-79 αγωνίστηκε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και αντίπαλός του στον πρώτο γύρο ήταν μια ομάδα από τη Ρουμανία, που δεν είχε καταφέρει ακόμα να κερδίσει στην Ευρώπη και φυσικά να πάρει και πρόκριση. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους Ρουμάνους να αιφνιδιάσουν πλήρως τους “πράσινους” και με δύο νίκες (!) να γράψουν ιστορία.

12. ΑΕΚ – ΑΡΤΖΕΣ ΠΙΤΕΣΤΙ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ 1979-80)

Η Άρτζες Πιτέστι είχε πλέον βρει τον τρόπο να γίνει “κακός δαίμονας” για τις ελληνικές ομάδες και την επόμενη χρονιά ήταν η σειρά της ΑΕΚ να γνωρίσει τον αποκλεισμό. Η Άρτζες Πιτέστι επισκέφτηκε την Αθήνα και την επόμενη χρονιά, αυτή τη φορά για να τεθεί αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Η Ένωση που λίγα χρόνια πριν είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, δεν έδειξε να έχει “θορυβηθεί” από τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Στο πρώτο ματς ηττήθηκε με 3-0 και προσπάθησε για την ανατροπή στην Αθήνα. Ομως έμεινε μόνο στο 2-0 σε ένα παιχνίδι με τρομερά παράπονα από τη διατησία, όπου μέχρι και ο τότε πρόεδρος Λουκάς Μπάρλος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Η ιστορία όμως και τότε έγραψε…

11. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (UEFA 1996-97)

Ένα χρόνο πριν ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στο Champions League ο Ολυμπιακός έπεφτε “θύμα” έκπληξης στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και αποκλείονταν από την Φερεντσβάρος. Ο Ολυμπιακός ένα χρόνο πριν ξεκινήσει να αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ηπείρου μας, έπαιξε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ με αντίπαλο την Φερεντσβάρος. Σε μια χρονιά όπου το ελληνικό ποδόσφαιρο μέτρησε 4 αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν με 3-1 στην Ουγγαρία, ενώ και το παιχνίδι του Φαλήρου έληξε ισόπαλο 2-2.

10. ΑΕΚ – ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ (CHAMPIONS LEAGUE 1999-2000)

Η ΑΕΚ την περίοδο 1999-2000 έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στους ομίλους του Champions League, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σουηδικής ΑΪΚ Στοκχόλμης. Την περίοδο 1999-2000 η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Στον 3ο προκριματικό γύρο, η Ένωση κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ΑΪΚ Στοκχόλμης. Μια ομάδα σαφώς στα μέτρα της. Όμως δεν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιό της και μάλιστα δεν κατάφερε καν να σκοράρει εναντίον της. Το παιχνίδι στην Αθήνα τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ενώ αυτό στη πρωτεύουσα της Σουηδίας ήταν νικηφόρο για τους γηπεδούχους, που με 1-0 πήραν και την πρόκριση. Εκείνη τη χρονιά πάντως, η ΑΕΚ συνέχισε στο κύπελλο UEFA και έφτασε μέχρι τη φάση των “32”, όταν και αποκλείστηκε από τη Μονακό.

9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (CHAMPIONS LEAGUE 2016-17)

Την σεζόν 2016-17 ο Ολυμπιακός τερμάτισε το σερί του (6 συνεχόμενα χρόνια) παρουσίας στους ομίλους του Champions League, καθώς δεν μπόρεσε να περάσει από την “καυτή” έδρας της Μπερ Σεβά, στην έρημο του Ισραήλ. Ο Ολυμπιακός του Βίκτορ Σάντσεθ, έγινε η πρώτη ομάδα μετά από 6 χρόνια που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε όμιλο του Champions League. Αντίπαλος στον προκριματικό ήταν η άπειρη Χάποελ Μπερ Σεβά, με τους “ερυθρόλευκους” να γνωρίζουν και την οδυνηρή ήττα στο γήπεδο της ισραηλινής ομάδας. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στα play off του Europa League και μάλιστα κατάφερε να “σώσει” τη χρονιά, φτάνοντας μέχρι και τους “16” της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από την τουρκική Μπεσίκτας.

8. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΠΟΕΛ (UEFA 1996-97)

Η ιστορία επαναλήφθηκε ως φάρσα για τον Ηρακλή, κόντρα στον κακό του δαίμονα, τον ΑΠΟΕλ. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (κύπελλο UEFA) με τον ΑΠΟΕΛ να καταφέρνει αυτή τη φορά να κερδίσει και στη Θεσσαλονίκη και φυσικά και στην Κύπρο, τον “γηραιό” και να πάρει μια πανηγυρική πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

7. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΓΚΑΜΠΑΛΑ (EUROPA LEAGUE 2015-16)

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να χάνει την ευρωπαϊκή του αύρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δεκαετία 2010-2020 να υποστεί κάποιους από τους χειρότερους αποκλεισμούς στην ιστορία του, όπως αυτόν με την Γκαμπάλα. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει το “ευρωπαϊκό κουστούμι” του. Έχει υποστεί κάποιους αποκλεισμούς, από ομάδες που δεν θα υπολόγιζε καν στο ένδοξο παρελθόν του. Ενας από αυτούς ήρθε την περίοδο 2015-16 από την Γκαμπάλα του Αζερμπαϊτζάν. Η λευκή ισοπαλία στο Μπακού, έδινε μεν το προβάδισμα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, όμως κανείς δεν περίμενε ότι στη ρεβάνς της Αθήνας οι Αζέροι θα έπαιρναν εκ νέου ισοπαλία 2-2 και θα έκλεβαν και την πρόκριση.

6. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΝΤΕΝΣΕ (CHAMPIONS LEAGUE 2011-12)

Οι άσχημοι αποκλεισμοί για τον Παναθηναϊκό είχαν ξεκινήσει μερικά χρόνια νωρίτερα, όταν η άσημη Οντένσε από τη Δανία τον πέταξε έξω από τον 3ο προκριματικό του Champions League και μάλιστα με βαριά εντός έδρας ήττα με 3-4. Το παιχνίδι της Δανίας είχε τελειώσει ισόπαλο 1-1. Χαρακτηριστικό της κακής χρονιάς του Παναθηναϊκού ήταν ότι ακολούθησε ένας ακόμα αποκλεισμός, στα play off του Europa League από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

5. ΠΑΟΚ – ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤΣ (EUROPA LEAGUE 2017-18)

Για μια ακόμα φορά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να προκριθεί σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς έμεινε έξω από μια άσημη ομάδα, όπως ήταν η Σουηδική Έστερσουντς. Ο ΠΑΟΚ της περιόδου 2017-18 με τον Ρατζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του, έδειχνε πως ήταν έτοιμος και για την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Εχοντας περάσει από τον 3ο προκριματικό με σχετική άνεση, το εμπόδιο της ουκρανικής Ολίμπικ Ντόνετσκ, αντιμετώπισε την Σουηδική Έστερσουντς. Η κυπελλούχος Σουηδίας, που έχει ιδρυθεί μόλις το 1996, μπορεί να ηττήθηκε στην Τούμπα με 3-1, όμως κατάφερε να επικρατήσει στο γήπεδό της με 2-0 και να πάρει αυτή την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης.

4. ΛΑΡΙΣΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ (EUROPA LEAGUE 2009-2010)

Ανυπέρβλητο ήταν τελικά για την Λάρισα το εμπόδιο της ισλανδικής Ρέικιαβικ, η οποία την άφησε εκτός από τον 2ο μόλις προκριματικό γύρο του Europa League. Συνηθίζουμε στην Ελλάδα, μόλις υπάρξει κάποια κλήρωση ελληνικής ομάδας με αντίστοιχη της Ισλανδίας, να κάνουμε λόγο για “ψαράδες” αντιπάλους. Κάπως έτσι είχαν τα πράγματα και για τη Λάρισα, όταν κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ρέικιαβικ. Όλοι θεώρησαν ότι οι Θεσσαλοί θα έχουν εύκολο έργο, όμως στην πράξη γνώρισαν τον ταπεινωτικό αποκλεισμό και μάλιστα χωρίς να νικήσουν. Το ματς της Λάρισας ήταν ισόπαλο 1-1, ενώ αυτό στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας ήταν νικηφόρο για τους γηπεδούχους (2-0).

3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ (CHAMPIONS LEAGUE 2008-09)

 

Η πρώτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού, ξεκίνησε με τον αποκλεισμό από το Champions League από την Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάια. Την περίοδο 2008-09 ο Ολυμπιακούς επιχειρούσε ένα νέο ξεκίνημα και είχε προσλάβει στον πάγκο του τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός προπονητής, δεν ξεκίνησε όμως με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς στον 3ο προκριματικό γύρο δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα του σε πρόκριση. Η Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάια κατάφερε σε μια επική για την ίδια βραδιά να επικρατήσει με 3-0 στη Λευκωσία, ενώ στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη, μπόρεσε να κρατήσει τον Ολυμπιακό στο 1-0 και να πανηγυρίσει την μεγάλη πρόκριση. Βέβαια ο Ολυμπιακός συνέχισε εκείνη τη χρονιά στο Europa League, όπου έφτασε μέχρι τη φάση των “32”, όπου αποκλείστηκε από την Σεντ Ετιέν.

2. ΠΑΟΚ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (CHAMPIONS LEAGUE 2004-05)

Την περίοδο 2004-05 ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη ευκαιρία να παίξει στο Champions League και στην “καυτή” Τούμπα υποδέχτηκε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κανείς όμως δεν πρόσεξε ότι ο Λιάσου Λουκά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι. Μια απροσεξία στοίχισε ίσως στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ομίλους του Champions League. Ο “δικέφαλος” υποδέχτηκε την περίοδο 2004-05 την Μακάμπι στην Τούμπα. Μπορεί τελικά να γνώρισε την ήττα με 2-1, όμως αυτό αποδείχθηκε πως ήταν το λιγότερο. Η απροσεξία των παραγόντων του, που δεν γνώριζαν ότι ο Λιάσου Λουκά ήταν τιμωρημένος από παιχνίδι της πρώην ομάδας του, της Νέας Σαλαμίνας και μάλιστα 4 χρόνια πριν, κόστισε τελικά στον ΠΑΟΚ την ήττα με 3-0 στα χαρτιά. Έτσι μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία η ρεβάνς στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε για 2η φορά (1-0) και φυσικά αποκλείστηκε.

1. ΑΕΚ – ΒΕΛΕΖ (EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2021-22)

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από τη Βελέζ και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτός ήρθε στα δύο παιχνίδια με την ομάδα της Βοσνίας, θα αποτελεί “μαύρη σελίδα” στην ευρωπαϊκή της ιστορία. Δεν είναι μόνο ότι για πρώτη φορά η ΑΕΚ αποκλείστηκε τόσο νωρίς και από τόσο “χαμηλής” δυναμικότητας διοργάνωση. Είναι και ο τρόπος που έγινε, κόντρα σε μια ομάδα που είχε αναγάγει το ματς, στο κρισιμότερο της ιστορίας της. Η ταπεινή Βελέζ Μόσταρ, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ στο πρώτο παιχνίδι στο Σεράγεβο και να κρατηθεί όρθια στη ρεβάνς του Ολυμπιακού σταδίου. Η ΑΕΚ έδειξε αδυναμία ακόμα και στην διαδικασία των πέναλτι, όταν είδε τον τερματοφύλακά της να πιάνει δύο, όμως παράλληλα είδε και τους 3 από τους 5 δικούς της παίκτες να μην μπορούν να ευστοχήσουν. Ο αποκλεισμός είναι οδυνηρός για την Ένωση, που πλέον καλείται να βρει λύσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News