ΠΑΕ Λαμία: «Δεν δεχόμαστε ξανά Έλληνα διαιτητή στα παιχνίδια της ομάδας μας»

Sportday.gr

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά στο πρωτάθλημα της Super League και η μία μετά την άλλη οι ΠΑΕ ζητούν να διευθύνουν τα παιχνίδια τους ξένοι και όχι Έλληνες διαιτητές!

Καλά, καλά δεν πρόλαβαν να σβήσουν οι προβολείς της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και η μία μετά την άλλη οι ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League ζητούν να μη σφυρίζουν παιχνίδια τους Έλληνες διαιτητές.

Με εξαίρεση την ΑΕΚ (η οποία μέχρι στιγμής είναι η μόνη ομάδα που καταφέρθηκε σε βάρος ξένων διαιτητών συνεχίζοντας τον ανένδοτο που είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι κατά του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος, βέβαια, αυτή τη στιγμή δεν έχει την παραμικρή επιρροή στην ΚΕΔ και τους ορισμούς διαιτητών στα παιχνίδια της Super League), οι υπόλοιπες ομάδες μάλλον δείχνουν να είναι στο ίδιο μήκος κύματος.

Το παράδειγμα της Λαμίας, μάλιστα, έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η ομάδα της Φθιώτιδας παραδοσιακά διατηρεί άριστες σχέσεις με την «Ένωση» κάτι που έχει παραδεχτεί ουκ ολίγες φορές και ο ιδιοκτήτης της Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Ωστόσο στο θέμα της αντιμετώπισης της διαιτησίας, η Λαμία ήταν μια από τις πρώτες ομάδες που διαχώρισε τη θέση της από αυτή της ΑΕΚ.

Όπως διαφαινόταν, λοιπόν, από το βράδυ της Δευτέρας, η ΠΑΕ Λαμία εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση για τη διαιτησία του Τσαγκαράκη στην Τούμπα (στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ) και ενημέρωσε τη φίλαθλη κοινή γνώμη ότι δεν επιθυμεί να σφυρίξει ξανά αγώνα της ομάδας, Έλληνας διαιτητής.

Η Λαμία γίνεται η δεύτερη ΠΑΕ μέσα σε ένα 24ωρο που καταθέτει δημόσια ανάλογο αίτημα (μετά τον Ολυμπιακό) και θεωρείται δεδομένο ότι με την εικόνα των Ελλήνων ρέφερι στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος η λίστα των ομάδων που θα τους καθιστά ανεπιθύμητους στα παιχνίδια τους ολοένα και θα μεγαλώνει.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λαμία

1η αγωνιστική ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ (Διαιτητής Κουτσιαύτης)
– Καθαρή ανατροπή του Slivka από τον Σιμάνσκι μπροστά στα μάτια του Κουτσιαύτη, ο οποίος δεν καταλογίζει την παράβαση.

2η αγωνιστική ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΑΜΙΑ (Διαιτητής Τσακαλίδης – VAR: Σιδηρόπουλος)
3΄ Καθαρό τάκλιν του Κορνέζου, ο Τσακαλίδης καταλογίζει ανύπαρκτο πέναλτι.
43΄ Η παράβαση πέναλτι του Πριόρ σε βάρος του Τσιλούλη, μετατρέπεται σε φάουλ και κίτρινη για θέατρο στον ποδοσφαιριστή μας.
52΄ Γκολ της ομάδας μας ακυρώνεται με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ, όπου ο διαιτητής αλλάζει συνεχώς γνώμη για τον παραβάτη, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του.

4η αγωνιστική ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ (Διαιτητής Τσαγκαράκης – VAR: Κουμπαράκης)
23΄ Αντικανονικό μαρκάρισμα του Βιερίνια στο κεφάλι του Μανούσου, παράβαση πέναλτι που δεν καταλογίζεται.
46΄ Καθαρό φάουλ υπέρ του Μανούσου μετατρέπεται σε κάρτα για θέατρο στον ποδοσφαιριστή μας.

Από το 70΄ και πέρα ένα τείχος προστασίας απλώθηκε στον αγωνιστικό χώρο με όσα επακολούθησαν στα τελευταία λεπτά, όπου ο διαιτητής Τσαγκαράκης τιμώρησε την ομάδα μας, καταστρατηγώντας την κανονική διάρκεια του αγώνα και την καθυστέρηση που πραγματικά έγινε.
Αποκορύφωμα, η ανύπαρκτη αποβολή του Boakye στο 95΄, διότι τόλμησε να διεκδικήσει με σοβαρό αλλά όχι επικίνδυνο παιχνίδι την μπάλα και την ισοφάριση του αγώνα.

Δυστυχώς κύριοι Έλληνες Διαιτητές, ο γιαλός δεν είναι στραβός, αλλά στραβά αρμενίζουμε!

Ως ισότιμο μέλος του Συνεταιρισμού της Super League από τούδε και στο εξής αιτούμεθα στους αγώνες μας να σφυρίζουν αποκλειστικά διαιτητές εκτός Ελλάδας.

Οι Έλληνες διαιτητές στην παρούσα χρονική στιγμή δεν δείχνουν την απαιτούμενη τόλμη και αποφασιστικότητα να στηρίξουν, τόσο την πολύπαθη ελληνική διαιτησία, όσο και το εγχείρημα της επαγγελματικής διαιτησίας, αποβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News