Λιονέλ Μέσι: Ο... ουρανός με τ' άστρα που ζητούσε από τη Μπαρτσελόνα...

elmundo.es

Τι ζητούσε ο Λιονέλ Μέσι για να ανανεώσει με την Μπαρτσελόνα το 2020, σύμφωνα με την El Mundo

Είναι μια από τις ιστορίες που στο πρόσφατο παρελθόν ταλαιπώρησε τον Λιονέλ Μέσι, τη Μπαρτσελόνα, του φιλάθλους της ομάδας της Βαρκελώνης, τους φιλάθλους της Παρί, των υπολοίπων ομάδων που ήθελαν των Αργεντινό και προφανώς αρκετούς ακόμα.

Η Ισπανική El Mundo γυρίζει τον χρόνο πίσω και αποκαλύπτει τι έγινε το 2020, γιατί ο Λιονέλ Μέσι δεν ανανέωσε με τη Μπαρτσελόνα, κάτι που άνοιξε τον δρόμο για να καταλήξει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα στοιχεία προκύπτουν από την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του πατέρα του Λιονέλ Μέσι και εκπροσώπου του Χόρχε, των δικηγόρων του και των διοικούντων τη Μπαρτσελόνα.

Μεταξύ άλλων ο Λιονέλ Μέσι ζητούσε τριετές συμβόλαιο με τον ίδιο να έχει το δικαίωμα ανανέωσης μετά την τριετία. Μείωση μισθού για τη σεζόν 2020/21 της τάξεως του 20%, αύξησης της τάξεως του 10% για τη σεζόν 2021-22 και αύξηση της τάξεως του 10% τη σεζόν 2022-23 με 3% τόκο ετησίως.

Επίσης, μπόνους υπογραφής 10.000.000 ευρώ και ουσιαστικά κατάργηση της ρήτρας αποδέσμευσης καθώς στο συμβόλαιο θα αναγραφόταν συμβολική ρήτρα των 10.000 ευρώ.

Σουίτες, αεροπλάνα…

Ο Λιονέλ Μέσι απαιτούσε ιδιωτική σουίτα στο Καμπ Νόου για την οικογένειά του, άλλη μια για την οικογένεια του Λουίς Σουάρες.

Ο… ουρανός με τ’ άστρα που ζητούσε ο Μέσσι περιελάμβανε ακόμα, ιδιωτικό αεροπλάνο για την οικογένειά του τα Χριστούγεννα, ενδεχόμενη αύξηση φορολογίας να καλυπτόταν από τη Μπαρτσελόνα, πληρωμή του προσωπικού βοηθού του Πέπε Κόστα, αμοιβή για τον αδερφό του Ροντρίγκο, ατζέντη του Άνσου Φάτι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση Μπαρτομέου δεν δέχθηκε την κατάργηση της αποδέσμευσης και το μπόνους υπογραφής των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Αργότερα ανέλαβε την προεδρία ο Λαπόρτα, ο οποίο διαφώνησε με την πλευρά Μέσι. Οι διαπραγματεύσεις είχαν ήδη σταματήσει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News