Παναθηναϊκός: Πότε θα μιλήσει ο Γιοβάνοβιτς για «πρωτάθλημα»

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός κατέχει την πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μιλάει ακόμα για την κορυφή. Πότε θα το κάνει; Το Sportday.gr έχει την απάντηση.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Τούμπα με τις 5Χ5 νίκες και το απόλυτο των 15 βαθμών και εφόσον νικήσει, θα εδραιωθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Διότι απέχει τέσσερις πόντους από τον ΠΑΟΚ και θα ανοίξει τη διαφορά στο +7.

Όπως και να έχει, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός δείχνει ικανός να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Έχει μία σταθερότητα, μία διάρκεια και την προοπτική να βελτιώνεται όλο και περισσότερο.

Παρόλα αυτά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τηρεί χαμηλούς τόνους και δεν έχει θέσει δημοσίως ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο… τσακίρ κέφι, ο Σέρβος πριν από την έναρξη της Super League, είχε επισημάνει ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να στοχεύει στις δύο πρώτες θέσεις και στη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Ταυτόχρονα, ο Γιοβάνοβιτς έχει εμφυσήσει τη μετριοπάθεια στους παίκτες του. Κανένας από το ρόστερ δεν μιλάει δημοσίως για «πρωτάθλημα» και άπαντες επιμένουν στη λογική «παιχνίδι με παιχνίδι».

Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει τι κάνει

Γιατί συμπεριφέρεται έτσι ο Ιβάν; Διακατέχεται από ηττοπάθεια; Από έλλειψη εμπιστοσύνης στην ομάδα του; Τουναντίον. Ο Γιοβάνοβιτς είναι έχει πνεύμα νικητή και το απέδειξε στα Play Offs και στον τελικό του Κυπέλλου. Επιπροσθέτως, ο 60χρονος κόουτς εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές του και όλοι αποδίδουν καλύτερα μαζί του, απ’ ότι με τους προκατόχους του.

Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς έχει αυτογνωσία. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις αδυναμίες και τις παθογένειες του «πράσινου» οργανισμού. Ο οποίος δεν έχει συνηθίσει στην πίεση του πρωταθλητισμού και τώρα επανέρχεται στο μέγεθος που πρέπει να έχει. Οπότε, η συνολική αντίδραση του Τριφυλλιού στη διάρκεια της σεζόν αποτελεί ένα αίνιγμα και θα… φανεί στο χορτάρι.

Μόνο τότε θα το πει ο Ιβάν

Εύλογα, έπεται το ερώτημα: πότε θα παραδεχτεί ο Γιοβάνοβιτς ότι ο Παναθηναϊκός διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή; Η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά όταν εξαναγκαστεί από τις συνθήκες. Όταν η ομάδα του Ιβάν θα είναι στο σημείο που εκ των πραγμάτων θα απέχει μερικά «τρίποντα» από τη μαθηματική κατάληψη της πρώτης θέσης.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι αρνητής της πραγματικότητας. Το αντίθετο, ο Σέρβος λειτουργεί με ρεαλισμό όσο ελάχιστοι στον επαγγελματικό χώρο του. Ακριβώς επειδή είναι ρεαλιστής δεν μιλάει ακόμα για τίτλο, αφού θέλει να δει πως θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός στους κραδασμούς του πρωταθλητισμού. Μόλις το τάιμινγκ είναι το κατάλληλο, ο Ιβάν θα θέσει πρώτος τον στόχο της κορυφής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News