ΕΣΑΚΕ: Πέρασε η πρόταση για τους 6+1 ξένους αλλά...

Την απόφαση να αυξηθούν οι ξένοι παίκτες στις ομάδες της Basket League από έξι σε επτά έλαβε σήμερα η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ.
Ήταν αναμενόμενο, καθώς το θέμα του αριθμού των μη Ελλήνων παικτών είχε συζητηθεί και την περασμένη εβδομάδα και είχε προκριθεί η πρόταση για την παρουσία επτά ξένων στο ρόστερ, με δυνατότητα χρησιμοποίησης σε κάθε αγώνα των έξι από αυτούς.
Παράλληλα, δεν θα υπάρχει περιορισμός στις αλλαγές που μπορεί να κάνει κάθε ομάδα, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν μέχρι και πέρυσι, όπου «χρεώνονταν» κάθε διαφοροποίηση στο δυναμικό της.
Αυτή η εξέλιξη… ανακουφίζει τους προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Γιώργο Μπαρτζώκα και Ντέγιαν Ράντονιτς, αντίστοιχα, καθώς οι ομάδες τους διαθέτουν από επτά ξένους στο ρόστερ τους.
Αναμένεται πλέον το “πράσινο φως” τόσο από την ΕΟΚ όσο και από το Υφυπουργείο Αθλητισμού προκειμένου η αλλαγή του κανονισμού να τεθεί σε ισχύ.
Υπάρχει ωστόσο και μια ακόμη τροποποίηση του κανονισμού που αφορούσε τους ξένους: Όποιες ομάδες πορευτούν με 6+1 ξένους, θα έχουν μία αλλαγή λιγότερη στον α’ γύρο του πρωταθλήματος (δύο αντί για τρεις).
Όσον αφορά στη δωδεκάδα κάθε αναμέτρησης, αυτή θα πρέπει να δηλώνεται στον ΕΣΑΚΕ μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, την ημέρα του αγώνα. Επίσης το 6+1 δεν αφορά στα playoffs, αφού σε αυτή την περίπτωση, οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν την τελική εξάδα των ξένων για την post season πριν από την έναρξή της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
