Τσιτσιπάς - Νάρντι: Ο Ιταλός ήταν ωραίος αλλά ο Στέφανος ήταν αλλιώς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε τον 19χρονο Λούκα Νάρντι 2-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά Astana Open που γίνεται στο Καζακστάν.

Με τον Κάρλος Αλκαράθ νοκ άουτ από τον πρώτο γύρο ο δρόμος του Τσιτσιπά προς τον τελικό είχε ανοίξει και στο χέρι του ήταν να τον διαβεί. Ο ρούκι Λούκα Νάρντι στον δεύτερο γύρο δεν αποτελούσε σοβαρό εμπόδιο.

Ωστόσο ο 19χρονος Ιταλός, Νο 152, στον κόσμο ο οποίος προερχόταν από τα προκριματικά, αποδείχθηκε σκληρό καρύδι στο πρώτο σετ για τον Στέφανο που χρειάστηκε να παίξει ένα εξαιρετικό τάι-μπρέικ για να το κατακτήσει 7-2 ύστερα από 49 λεπτά.

To κοινό ήταν με τον Ιταλό και δεν έχανε ευκαιρία να τον αποθεώσει αλλά ο Στέφανος παρέμεινε συγκεντρωμένος και στο δεύτερο σετ το οποίο επίσης κατέληξε στο τάι μπρέικ. Στο ξεκίνημα του ο Νάρντι ένιωσε μια μυική ενόχληση που του δυσκόλεψε το σερβίς.

Ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε αυτή την αδυναμία του και κατέκτησε και το δεύτερο σετ με 7-3. Ύστερα από αγώνα 1 ώρας και 45 λεπτών πήρε το εισιτήριο για τους «8» όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της συνάντησης Μπούμπλικ-Χούρκατζ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News