Παναθηναϊκός: Ο κίνδυνος με τον Αϊτόρ

Eurokinissi

Η τρομερή φόρμα του Αϊτόρ έχει φέρει αναμφισβήτητα κέρδη. Μπορεί όμως να γυρίσει μπούμερανγκ κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό.

Για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο 7Χ7 με τη νίκη του 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης χρειάστηκε ο Αϊτόρ να τα κάνει όλα για ακόμη μια φορά. Με τη μαχητικότητα και την πονηριά του κέρδισε το πέναλτι. Με την ψυχραιμία και την τεχνική του το μετέτρεψε σε γκολ. Με την αστείρευτη ενέργειά του πήρε την αποβολή του Τζουγκάνοβιτς.

Στα 98 λεπτά που αλώνιζε το γήπεδο έκανε κι άλλα που δεν χτυπάνε στο μάτι. Πράγματα που ακόμη και η στατιστική τα περνάει στα ψιλά τα οποία όμως συμπληρώνουν το αγωνιστικό του προφίλ και δείχνουν πόσο επιδραστικός είναι ο Ισπανός για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού σε αυτές τις πρώτες 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο Αϊτόρ απείλησε 7 φορές την εστία του Νίκου Παπαδόπουλου. Είχε δηλαδή 7 τελικές προσπάθειες, τις περισσότερες φέτος (η προηγούμενη επίδοσή του ήταν 5 τελικές). Είχε ακόμη 9 ενέργειες μέσα στην περιοχή του Αστέρα, 2 πάσες-κλειδιά και ήταν αυτός που κέρδισε τα περισσότερα φάουλ από τα 19 συνολικά που υπέπεσε ο Αστέρας.

Τα «βαριά» λεπτά του πολυδιάστατου Αϊτόρ

Σε 7 αγώνες έχει συνεισφέρει 8 γκολ και 2 ασίστ. Με άλλα λόγια είναι μέσα στα 10 από τα 12 γκολ που έχει πετύχει συνολικά ο Παναθηναϊκός. Έχει παίξει μέχρι τώρα 622 λεπτά, που πάει να πει 89 λεπτά ανά αγώνα, όταν στο περσινό πρωτάθλημα έπαιζε κατά μέσο 70 λεπτά.

Ναι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα αλλά δίχως τον δαιμονισμένο Αϊτόρ ο Παναθηναϊκός αποκλείεται να ήταν στην κορυφή. Κι αν βρισκόταν, δεν θα είχε 6 και 7 βαθμούς διαφορά από τους κοντινότερους διώκτες του, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Αυτή η τρομερή εκκίνηση του Αϊτόρ έχει φέρει αναμφισβήτητα κέρδη. Κρύβει όμως και παγίδες για τον Παναθηναϊκό που κινδυνεύει το παιχνίδι του να καταστεί άμεσα εξαρτώμενο από την απόδοση του 26χρονου Ισπανού, γεγονός που μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες στη συνέχεια της σεζόν.

Οι παγίδες από τη φόρμα του Αϊτόρ

Το μονοδιάστατο και προβλέψιμο παιχνίδι στην επίθεση διευκολύνει τους αντίπαλους προπονητές, όταν καταρτίζουν το αμυντικό πλάνο τους με σκοπό να πάρουν αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό όπως έγινε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης με τον Ηρακλή Μεταξά ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στo να τα καταφέρει.

Βγάζοντας σε κάθε σχεδόν ματς τα κάστανα από τη φωτιά, ο Αϊτόρ στέλνει ενδεχομένως λάθος μήνυμα στους συμπαίκτες του. Σαν να τους λέει: «Μην ανησυχείτε, εγώ είμαι εδώ». Αυτό μπορεί να μην έχει καμιά επίπτωση στην αγωνιστικότητα των άλλων, δεν αποκλείεται όμως και να επιφέρει κάποια χαλαρότητα στην απόδοσή τους.

Έπειτα είναι και ο ίδιος ο Αϊτόρ που κινδυνεύει να χαντακωθεί από το τρομερό φορμάρισμα και την απίστευτη ρέντα του! Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό. Kάποια στιγμή θα κάνει κοιλιά, αν δεν κλατάρει κιόλας σωματικά και πνευματικά από τα συνεχόμενα ματς και το… ξύλο. Αν δε λυγίσει κάτω από το βάρος να είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την επιτυχία ή αποτυχία της ομάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News