Γουλβς - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0: «Κέρβερος» Σα... σκότωσε τη Φόρεστ!

Twitter

Με απίθανη απόκρουση σε εκτέλεση πέναλτι του Τζόνσον, ο Ζοσέ Σα χάρισε τρίποντο-ανάσα στη Γουλβς με 1-0 απέναντι στη Νότιγχαμ και «βύθισε» ακόμη περισσότερο τη Φόρεστ στην ουρά της Premier League!

Σε ένα ματς του οποίου πρωταγωνιστής πήγε να γίνει ο… VAR, η Γουλβς κέρδισε τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε ένα «ντέρμπι της ουράς» της Premier League με σκορ 1-0. Το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Ρούμπεν Νέβες.

Το… Όσκαρ του πρώτου ρόλου, όμως, πηγαίνει στον Ζοζέ Σα ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Μπρέναν Τζόνσον. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας συνεχίζει να αψηφά το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στον καρπό και οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη.

Χαμηλός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, πιο επικίνδυνη η Γουλβς

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε καταιγιστικό ρυθμό, η Γουλβς ήταν αυτή που ανά διαστήματα απειλούσε την εστία του Ντιν Χέντερσον. Είτε από τα δεξιά και τον Αντάμα Τραορέ είτε από αριστερά με Ποντένσε και Αϊτ Νουρί, οι παίκτες του Στιβ Κούπερ αντιμετώπισαν ουκ ολίγα ζητήματα.

Παρ’ όλα αυτά λίγο η αστοχία των παικτών του Στιβ Ντέιβις (υπηρεσιακού προπονητή της Γουλβς) και λίγο η… ατυχία τους στη φάση του 39′ και το δοκάρι του Κίλμαν έσωσαν τον Ντιν Χέντερσον και έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Οι παίκτες του Στιβ Κούπερ δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να απειλήσουν. Άλλωστε βάσει προσώπων και σχηματισμού, ο Βρετανός προπονητής της Φόρεστ ήθελε να κλείσει τον άξονά του τοποθετώντας τους Γιέιτς, Κουγιατέ και Φρόιλερ ποντάροντας στην ταχύτητα της τριάδας των Τζόνσον, Ντένις και Γκιμπς-Γουάιτ για τυχόν αντεπιθέσεις, οι οποίες όμως, δεν ήρθαν ποτέ.

O… VAR πήγε να γίνει πρωταγωνιστής αλλά λογάριαζε χωρίς τον Ζοζέ Σα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Αργός ρυθμός (για Premier League) και πρωτοβουλία κινήσεων από τους «Λύκους» και κυρίως από τον Αντάμα Τραορέ. Μια επέλαση του Ισπανού εξτρέμ ήταν και αυτή που οδήγησε σε σουτ που βρήκε στο χέρι του Τόφολο εντός περιοχής. Αφού η φάση εξετάστηκε για αρκετή ώρα, ο διαιτητής Τόμας Μπράμαλ καταλόγισε την παράβαση, αφού είδε και ο ίδιος στην οθόνη του VAR. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ρούμπεν Νέβες, σκοράροντας το πρώτο φετινό γκολ της Γουλβς σε δεύτερο ημίχρονο.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε σε κανένα σημείο. Οι παίκτες της Γουλβς είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και όλα έδειχναν ότι θα χρειαζόταν κάτι… σπέσιαλ για να σκοράρει η Νότιγχαμ. Οι παίκτες του Κούπερ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Αντάμα Τραορέ σε κόρνερ.

Μπορεί η συγκεκριμένη παράβαση να μην υπήρχε, όμως υπήρχε πιο πίσω ένα αφελές τράβηγμα του Νούνιες στον Γιέιτς. Ο VAR κάλεσε ξανά τον Μπράμαλ στην οθόνη και υπέδειξε την παράβαση.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο νεαρός Ουαλός, Μπρέναν Τζόνσον, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζοζέ Σα. Ο Πορτογάλος πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μια σπουδαία επέμβαση στην αριστερή του γωνία και κράτησε το 1-0 για την ομάδα του, στενοχωρώντας τον πρώην μεγαλομέτοχό του.

Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το τέλος, πράγμα που στέλνει τη Γουλβς στους 9 βαθμούς μαζί με τις Λιντς και Άστον Βίλα και πάνω από τη Σαουθάμπτον που έχει 7. Από την άλλη η Νότιγχαμ Φόρεστ έμεινε στους 5 και ισοβαθμεί στις τελευταίες θέσεις μαζί με τη Λέστερ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News