Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για την πρωτιά

EUROKINISSI

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός την 8η αγωνιστική κυνηγούσε τους ανταγωνιστές του. Φέτος είναι πρώτος και έχει δημιουργήσει διαφορές στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες με το 8Χ8 και με 24 βαθμούς, φιγουράρει πρώτος και αήττητος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μία συγκομιδή που κρίνεται ιδανική, αφού έχει επιτευχθεί το απόλυτο μέχρι σήμερα…

Η πρόοδος της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φαίνεται στο θέαμα που παρουσιάζει και στον ενθουσιασμό που δημιουργεί στους οπαδούς. Ωστόσο, οι αριθμοί επιβεβαιώνουν επίσης πόσο έχουν βελτιωθεί οι «πράσινοι» συγκριτικά με πέρυσι.

Ο Παναθηναϊκός στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές της σεζόν 2021-22 είχε μόλις 11 βαθμούς, 14 λιγότερους από φέτος. Εντός είχε τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ εκτός είχε τρεις ήττες και μόλις μία ισοπαλία. Σε αντίθεση με το φετινό νικηφόρο 8Χ8.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η σύγκριση των διαφορών στη βαθμολογία. Πέρυσι, ο Παναθηναϊκός πριν την 9η αγωνιστική, απείχε 9 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, 7 από την Ένωση και 5 από τον ΠΑΟΚ.

Φέτος, η κατάσταση έχει μεταβληθεί άρδην… Το Τριφύλλι υπερέχει με 10 πόντους από τον αιώνιο αντίπαλο του, 6 από την Ένωση και 9 από τον Δικέφαλο του Βορρά. Μία διαφοροποίηση που ασφαλώς οφείλεται στην αποτελεσματικότητα των «πράσινων» και στην πτώση των ανταγωνιστών τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News