ΑΕΚ: Ολόκληρη η τελευταία... πινελιά σε δουλειά, ήταν «στατικές φάσεις»

EUROKINISSI

Ο Αλμέιδα δίνει μεγάλο βάρος στις αξιοποίηση των στατικών φάσεων και σ’ αυτό το κομμάτι αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρο το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης πριν το παιχνίδι της ΑΕΚ στην Λιβαδειά

Είναι από τους προπονητές ο Ματίας Αλμέιδα που θεωρεί πως ένας από τους πιο ασφαλής τρόπους για να βρει η ομάδα του λύσεις απέναντι σε αντίπαλες άμυνες, είναι οι στατικές φάσεις. Ειδικά όταν πρέπει να αντιμετωπίσει μια πολύ κλειστή άμυνα. Η ΑΕΚ φέτος παίζει πολύ πιεστικά και κερδίζει πολλές στατικές φάσεις. Είτε κόρνερ, είτε φάουλ έξω από την περιοχή.

Ο Αλμέιδα έτσι κι αλλιώς έχει δώσει μεγάλο βάρος στο συγκεκριμένο κομμάτι. Και η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έχει πάρει γκολ και από κόρνερ και από φάουλ. Ειδικά εκτός έδρας. Στο Αγρίνιο σκόραρε ο Μουκουντί από κόρνερ και στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Σιμάνσκι από φάουλ. Εξ ου και στην τελευταία προπόνηση πριν από το ματς με τον Λεβαδειακό, ο Αργεντινός στο μεγαλύτερο κομμάτι του προγράμματος δούλεψε πάνω στις στατικές φάσεις.

Θεωρεί δεδομένο πως με τον τρόπο που περιμένει να εξελιχθεί το παιχνίδι στην Λιβαδειά και την πίεση που θα ασκήσει η ΑΕΚ, θα πάρει και πολλά κόρνερ αλλά ακόμα και φάουλ γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Και ο Αλμέιδα δεν θέλει να περάσουν ανεκμετάλλευτες όλες αυτές οι στατικές φάσεις. Θέλει οι ποδοσφαιριστές του να πάνε στο ματς προετοιμασμένοι για να τις αξιοποιήσουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News