Άρης: Όχι έτσι, όχι πάλι από στατική φάση

EUROKINISSI

Αδικαιολόγητα λάθη, εγκληματική αδράνεια, συγκεκριμένοι παίκτες που είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης καταγράφει την επόμενη μέρα του Άρη μετά την ήττα στη Λεωφόρο.

Το αδικαιολόγητο αμυντικό λάθος στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, κόστισε στον Άρη μία ήττα που δεν άξιζε. Και σε σχέση με τις ήττες από την ΑΕΚ και τον Βόλο, ο Άρης έδειχνε να παίρνει τον βαθμό σε μια καυτή έδρα και μάλιστα χωρίς να ζοριστεί όπως θα περίμεναν πολλοί.

Ο Άρης ήταν εξαιρετικά στημένος με τις εκπλήξεις του Άλαν Πάρντιου και με το τρικ του Εμπακατά στο δεξί άκρο της επίθεσης. Γέμισε την μεσαία γραμμή, έκλεισε τους διαδρόμους, προστάτευσε τη δεξιά του πτέρυγα και με εξαίρεση μια δυο φάσεις που είναι λογικό να δημιουργηθούν από μία ομάδα που παίζει με τρομερή ψυχολογία μπροστά στον κόσμο της και βάζοντας μεγάλη πίεση στην αντίπαλη άμυνα, ήταν παραπάνω από ανταγωνιστικός, έστω κι αν δεν έκανε πολλές ευκαιρίες για το διπλό.

Ο Πίτερ Ετέμπο ήταν για μία ακόμη φορά ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή κατευθύνοντας μαεστρικά τους συμπαίκτες του, κόβοντας με εξυπνάδα και δίνοντας το τέμπο όποτε έπρεπε. Δίπλα του ο Ματέο Γκαρσία έκανε μία ακόμη καλή εμφάνιση όπως με τον Ιωνικό, ενώ μετά από καιρό και ο Νταμπό έκανε καλή εμφάνιση στην μεσαία γραμμή.

Και μαζί τους όλος ο Άρης ήταν απαιτητικός, πιεστικός και μαχητικός, την ώρα που ο Πάρντιου από τον πάγκο έδινε μια εξαιρετική παρτίδα τακτικής με τον Γιοβάνοβιτς.

Τι γίνεται όμως με τα λάθη;

Ωστόσο τα λάθη είναι λάθη και κοστίζουν. Το ανέκδοτο με τα γκολ από τις στατικές φάσεις πρέπει κάποια στιγμή να κοπεί. Δεν είναι δυνατό σ’ αυτό το επίπεδο, παίκτες με τέτοια εμπειρία και παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, να χάνουν το μυαλό τους στα «στημένα».

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άμυνα να αφήσει δύο παίκτες ελεύθερους να σκοράρουν στο δεύτερο δοκάρι κι ας προκάλεσε ερωτηματικά η αλλαγή του Πίρσμαν πριν από το φάουλ, καθώς μπέρδεψε λίγο τους ρόλους.

Δεν πήρε τίποτε από τις αλλαγές

Ο Πάρντιου, που αισθάνθηκε προδομένος και απογοητευμένος και αυτό φάνηκε στο flash interview, οφείλει να το διορθώσει στις προπονήσεις. Ο Άγγλος τεχνικός έκανε σωστά τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο για να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, αλλά οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου.

Ο Πάλμα και ο Γκρέι ήταν σκιά των Ιτούρμπε (όχι βέβαια επιθετικά, καθώς για άλλη μια φορά δεν τελείωσε κλασικές φάσεις) και Ζερβίνιο που στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν ότι μπορούσαν και ξεχώριζαν με την ποιότητά τους. Όσο για τον Ντιόπ, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να βοηθήσει, χρεώθηκε και το ανούσιο φάουλ που έδωσε το γκολ στον Παναθηναϊκό.

Και ήταν φανερό πως μετά το 70′ ο Άρης δεν είχε τις ίδιες δυνάμεις να σταθεί ψηλά στο γήπεδο, άρχισε να χάνει έδαφος και οπισθοχώρησε, αλλά αυτή είναι μια ασθένεια που δεν γιατρεύτηκε από το καλοκαίρι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News