Ολυμπιακός: Ο Μπόουλερ επέστρεψε το… γάντι στον Μίτσελ

Τζος Μπόουλερ
eurokinissi

Ο «εξαφανισμένος» Τζος Μπόυλερ, απέδειξε στο παιχνίδι με τη Ναντ ότι μπορεί να λογίζεται ως αξιόπιστη επιλογή για τα άκρα της επίθεσης του Ολυμπιακού κι ότι αξίζει να κερδίσει θέση στο ροτέισον του Μίτσελ.

«Όσοι παίξουν με τη Ναντ θα είναι ποδοσφαιριστές που θα έχουν παίξει οποιαδήποτε στιγμή φέτος με την ομάδα. Είναι μια τέλεια ευκαιρία να αποδείξουν στον προπονητή ότι έκανε κάποιο λάθος». Με αυτή την ατάκα στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα με τη Ναντ ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλεθ, πέταξε το… γάντι στους ποδοσφαιριστές για αγωνιστικές απαντήσεις.

Σχεδόν όλοι όσοι αγωνίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης (3/11) κόντρα στη γαλλική ομάδα (0-2) για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Europa League προσπάθησαν και, τηρουμένων των αναλογιών, ήταν θετικοί με δεδομένο ότι η 11άδα ήταν φουλ πειραματική και είχε μηδαμινή χημεία. Ωστόσο υπήρξε και ένας παίκτης που όχι απλά σήκωσε το… γάντι που πέταξε ο Μίτσελ αλλά το γύρισε πίσω στον Ισπανό τεχνικό.
Για τον Τζος Μπόουλερ ο λόγος.

Αν υπάρχει κάποιος παίκτης που δικαιούται να έχει σοβαρό παράπονο από τον Μίτσελ αυτός είναι ο Άγγλος εξτρέμ. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για τελευταία φορά, ως αλλαγή στο τέλος, στην ήττα του Ολυμπιακού από τον Άρη στο Κλ.Βικελίδης στο τελευταίο ματς του Κάρλος Κορμπεράν στον ερυθρόλευκο πάγκο. Με την έλευση Μίτσελ ο Μπόουλερ… εξαφανίστηκε. Χρειάστηκε να κοουτσάρει το 9ο ματς του ο 59χρονος τεχνικός για να δώσει για πρώτη φορά χρόνο στον Μπόουλερ. Και ο Άγγλος απάντησε όπως έπρεπε.

Με ενέργεια. Με διάθεση. Με καλή απόδοση. «Φώναξε» ένα βροντερό: είμαι εδώ κι εγώ! Το αν το άκουσε ο Μίτσελ και τι θα κάνει από δω και στο εξής, εξαρτάται από τον ίδιο. Όπως δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα, είδε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ και έκαναν καλή εμφάνιση. Δεν ανέφερε τον Μπόουλερ αλλά προφανώς μοιάζει απίθανο να μην εννοούσε και τον Άγγλο εξτρέμ.

Συνέβη ό,τι έχει ξανασυμβεί…

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπάρχουν πολλά που αξίζει να ειπωθούν. Στον Ολυμπιακό συνέβη κάτι που έχει συμβεί κι άλλες φορές φέτος. Ήταν αρκετά καλός, ανέλπιστα καλός μπορεί να πει κανείς με βάση την 11άδα, στο πρώτο μισό του ματς και δικαιούνταν να σκοράρει και να προηγηθεί στο σκορ. Δεν το έκανε για ατομικά και ομαδικά λάθη και αστοχίες, και στο φινάλε κατέρρευσε ξανά δίνοντας με επιπολαιότητες την ευκαιρία στη Ναντ να βάλει δύο γκολ. Το να ειπωθούν για πολλοστή φορά κάποια πράγματα δεν έχει καμία αξία.

Κρίμα κυρίως για τους μικρούς

Αυτό που αξίζει να ειπωθεί είναι πως αποτελεί κρίμα για κάποιους παίκτες, ειδικά τους πιο νεαρούς, που πήραν μια τέτοιου είδους ευκαιρία (που δεν ήταν και αληθινή / πραγματική ευκαιρία τηρουμένων των αναλογιών, δηλαδή της έλλειψης χημείας των 11 και εμπειρίας από τέτοια ματς) όπου δεν μπόρεσαν να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Είναι επίσης κρίμα που δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει κάτι από το ματς, μια ισοπαλία ή τη νίκη για το πρεστίζ του και το προσωπικό του ranking στην UEFA.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News