Παναθηναϊκός: Παίρνει τη νίκη και μετά παίρνει... ποκ κορν

Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, τότε το όφελος στο τέλος της βραδιάς θα είναι διπλό, αφού θα έχουν δουλέψει και οι άλλοι για αυτόν.

Πέρασε από πολλά κύματα, αλλά τελικά η ώρα έναρξης της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, «κλείδωσε» στις 17:15.

Αυτό δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς: έχοντας κάνει το καθήκον τους και έχοντας πάρει τους τρεις βαθμούς, θα έχουν τη δυνατότητα μετά να καθίσουν αναπαυτικά στο σαλόνι των σπιτιών τους και να παρακολουθήσουν χωρίς άγχος το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουν την άνεση, είναι να νικήσουν. Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία απόψε να ολοκληρώσει έναν από τους πιο ονειρικούς γύρους στην ιστορία του και να παρουσιάσει έναν απολογισμό 12 νίκων και μόλις μίας ισοπαλίας σε 13 αγωνιστικές.

Για να συμβεί αυτό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα που πήρε το διπλό στο Αγρίνιο πριν 4 ημέρες. Ο Σέρβος προπονητής αναμένεται να διατηρήσει το σύστημα 4-3-3 και τα ίδια πρόσωπα.

Ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, Σένκεφελντ και Μάγκνουσον θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. Στη μεσαία γραμμή, η τριάδα των Ρούμπεν, Τσέριν και Κουρμπέλη δεν θα «σπάσει».

Βέρμπιτς και Μπερνάρ θα αγωνιστούν στα άκρα της επίθεσης και ο Σπόραρ θα είναι ο «φουνταριστός». Ο Τσόκαϊ διεκδικεί θέση στον «άξονα» αντί του καταπονημένου Τσέριν, αλλά το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Για τον Παναθηναϊκό το ζητούμενο είναι η νίκη και μετά να παρακολουθήσει απερίσπαστος το ντέρμπι στο Φάληρο. Ούτως ώστε στο τέλος της βραδιάς, είτε να αυξήσει τη διαφορά του από τη 2η ΑΕΚ στους 9 βαθμούς, είτε από τον τρίτο Ολυμπιακό στους 13 βαθμούς. Είτε απλώς να ξεφύγει δύο παραπάνω πόντους από κιτρινόμαυρους και ερυθρόλευκους ταυτόχρονα.

Το τριφύλλι αρκεί να κάνει τη δουλειά του και έπειτα μπορεί να αφήσει τους άλλους να δουλέψουν για αυτό…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News