ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα πάτησε το... τούρμπο του Ρότα και ο Πογιέτ πανηγυρίζει!

EUROKINISSI

Ο Λάζαρος Ρότα πραγματοποιεί απίθανη σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ γεμίζοντας με χαμόγελα όχι μόνο τα πρόσωπα των ανθρώπων της «Ένωσης» αλλά και αυτό του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκουστάβο Πογιέτ.

Όταν πριν από 14 μήνες η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του ελεύθερου, Λάζαρου Ρότα, η αλήθεια είναι ότι λίγοι ασχολήθηκαν. Η περσινή κάκιστη πορεία της «Ενωσης» τον παρέσυρε στη γενική μετριότητα. Όπως όλοι οι… περσινοί ήταν για «σκότωμα». Κι όμως όλα άλλαξαν.

Ο ερχομός του Ματίας Αλμεϊδα, το νέο γήπεδο, η νέα εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει για την ΑΕΚ έχουν παρασύρει θετικά και τον 25χρονο μπακ. Λες και βλέπεις άλλο παίκτη φέτος. Είναι ήδη στην εθνική ομάδα και οι μετοχές του έχουν ανέβει κατακόρυφα.

Από τα αζήτητα της άσημης Φορτούνα Σιτάρντ είναι πια βασικός και άκρως αποτελεσματικός για την ΑΕΚ. Από τους κορυφαίους του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με εντυπωσιακές επιδόσεις και θαυμαστή απόδοση.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, γεννημένος στην Κατερίνη με καταγωγή από Αλβανία, ο Ρότα εντάχθηκε μικρός στις Ακαδημίες του Ηρακλή. Τεχνικός διευθυντής εκεί ήταν ο Σάββας Κωφίδης, ενώ ο Σάββας Παντελίδης που ήταν στην πρώτη ομάδα τον προώθησε στην πρώτη ομάδα χωρίς όμως να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Η διάλυση του «Ηρα» το 2017 έστειλε τον Ρότα εκτός Ελλάδος. Εγινε επαγγελματίας για λογαριασμό της Σλαβόι Τρεμπίσοφ της Σλοβακίας το 2018 και ένα χρόνο μετά πήρε μεταγραφή για την Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε. Το 2020 τον έκανε δικό της η ολλανδική Σιτάρντ και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους.

Με ύψος 1,80, με πολύ καλή σωματοδομή και φυσική κατάσταση, αλλά και αντίληψη γίνεται ένα μοντέρνο φουλ μπακ. Είναι και αυτός από τις επιτυχίες του Αλμεϊδα. Εχει μεταμορφώσει έναν ακόμη παίκτη προς όφελος της ΑΕΚ. Στο ντέρμπι έδειξε ότι πολλά είναι θέμα ψυχολογίας και όλα ζήτημα σκληρής δουλειάς.

Ο Ρότα δεν ρωτάει για το αν μπορεί να παίξει. Το επιβάλει με την απόδοσή του και η «Ενωση» μπορεί να είναι ήσυχη για την επόμενη της μέρα και τη συνέχεια και σε αυτό το αμυντικό της κομμάτι.

Και εκτός από τους ανθρώπους της ΑΕΚ που… τρίβουν τα χέρια του από ικανοποίηση, ανάλογα είναι τα συναισθήματα που δημιουργούνται και στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας, καθώς ο Πογιέτ δημιουργεί πλέον στο δεξί άκρο της άμυνας ένα εξαιρετικό δίδυμο με Μπάλντοκ – Ρότα που του κλείνει οριστικά και αμετάκλητα μια… τρύπα που υπήρχε εδώ και χρόνια στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News