NBA FREE AGENCY 2021: Όλες οι τελευταίες κινήσεις της αγοράς

Η Free Agency 2021 έχει πάρει «φωτιά» και οι ομάδες του NBA θέλουν να βρουν τα κατάλληλα «υλικά» για να παρουσιαστούν βελτιωμένες την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι ομάδες του NBA συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το «χτίσιμο» των ρόστερ τους ενόψει της νέας περιόδου, προχωρώντας σε συμφωνίες με παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά.

Οι Μαϊάμι Χιτ φαίνεται πως το έχουν πάρει αρκετά… ζεστά το ζήτημα, αφού μετά την απόκτηση των Κάιλ Λάουρι και Πι Τζέι Τάκερ, ενέταξαν στο ρόστερ τους και τον Μαρκίφ Μόρις, που έμεινε ελεύθερος από τους Λέικερς. Ο Μόρις αναμένεται να καλύψει τη θέση του βασικού πάουερ φόργουορντ όπου θα εναλλάσσεται με τον Πι Τζέι Τάκερ.

Την περυσινή σεζόν είχε 6.7 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε 19,7 λεπτά, σε 61 ματς με τους «λιμνάνθρωπους», που με τη σειρά τους απέκτησαν τον Κέντρικ Ναν από τους Χιτ. Ο 26χρονος γκαρντ, είχε πέρυσι 14.6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ ανά 29.5 λεπτά συμμετοχής σε 56 αγώνες με την ομάδα της Σάουθ Μπιτς.

Σε μια πολύ σημαντική προσθήκη προχώρησαν και οι Σικάγο Μπουλς, που μετά τους Λόνζο Μπολ και Άλεξ Καρούσο, συμφώνησαν με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ο οποίος αποκτήθηκε με τη μορφή sign and trade από το Σαν Αντόνιο. Για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή οι «ταύροι» έστειλαν στους Σπερς τον Θαντιους Γιανγκ, τον Αλ-Φαρούκ Αμίνου, ένα μελλοντικό draft pick πρώτου και δύο μελλοντικά draft picks δεύτερου γύρου.

Ο ΝτεΡόζαν είχε πέρυσι 21.6 πόντους (51.5% στο δίποντο, 25.7% στο τρίποντο, 88% στις βολές), 4.2 ριμπάουντ και 6.9 ασίστ ανά 33.7 λεπτά σε 61 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Τέλος, στο Μιλγουόκι επιστρέφει ο Τζορτζ Χιλ. Ο 35χρονος που φόρεσε τη φανέλα των Μπακς για μία διετία (2018-’20), αγωνίστηκε πέρυσι σε Οκλαχόμα Σίτι και Φιλαδέλφια, έχοντας 8.7 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ ανά 22,4 λεπτά σε 30 αγώνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News