ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η ρεβάνς με τη Λουντογκόρετς χρειάζεται τον... αήττητο Ολυμπιακό των προκριματικών!

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς δεν ξέρει πως είναι η ήττα στα προκριματικά και αρνείται να μάθει ακόμα και στα άσχημα του βράδια, όπως το χθεσινό με τη Λουντογκόρετς.

Το παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς έχει τελειώσει και το μεγάλο θετικό, και ένα από τα λίγα της βραδιάς, είναι πως αυτός ο Ολυμπιακός, του Πέδρο Μαρτίνς, ακόμα και στο κακό του βράδυ θα βρει τον τρόπο να μην χάσει, ειδικά σε φάση καλοκαιρινών προκριματικών.

Ο χθεσινός αγώνας (4/8) είναι ένα πρώτης τάξεως εγχειρίδιο, του τι να μην κάνεις σε 1ο αγώνα προκριματικής φάσης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλά, έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό και να βγάζουν φάσεις στο επιθετικό τρίτο, όλα αυτά για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια άλλαξε ο… διακόπτης, οι Βούλγαροι αρχικά ισορρόπησαν και στη συνέχεια  έγιναν πιο επιθετικοί, είχαν κλασσικές φάσεις και κατάφεραν να βρουν και το γκολ, από μια στημένη φάση. Γκολ το οποίο σιγά-σιγά «ξύπνησε» τους πρωταθλητές Ελλάδας οι οποίοι ανέβασαν ρυθμούς, χωρίς να πιάσουν πάντως ψηλά στάνταρ, βρήκαν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, μένοντας για 8 σερί εντός έδρας παιχνίδι, με τον Μαρτίνς στον πάγκο, αήττητοι σε προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Σημαντικό ρόλο στη διατήρηση, αυτού του σερί, έπαιξε ο Κωνσταντής Τζολάκης με τις σωτήριες επεμβάσεις του καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, παρότι σίγουρα φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ, στον υπόλοιπο αγώνα ήταν πραγματικά απροσπέλαστος. Το σημαντικότερο όμως είναι το μέταλλο, το «ευρωπαϊκό» μέταλλο που έχουν τα τελευταία χρόνια οι Πειραιώτες και πρέπει να πιστωθεί στον Πέδρο Μαρτίνς. Με τον Πορτογάλο στον πάγκο οι πρωταθλητές Ελλάδας, μετράνε 7 νίκες και 1 ισοπαλία (τη χθεσινή) και μάλιστα με ποιοτικές ομάδες όπως η Μπέρνλι, η Κράσνονταρ.

Το αήττητο, ειδικά το συγκεκριμένο που κρατάει 4 χρόνια, δεν παίζει ρόλο μόνο στη στατιστική, είναι θέμα ψυχολογίας για όλους μέσα στην ομάδα. Γι’ αυτό και είναι ύψιστης σημασίας οι «ερυθρόλευκοι» να το διατηρήσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, διότι είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να ξέρει πως με ομάδες του δικού του βεληνεκούς, με τις οποίες και αγωνίζεται στα προκριματικά, θα μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί στο γήπεδο του.

Σε μια εβδομάδα από τώρα θα φανεί εάν το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά, θα πιάσει… τόπο και το αήττητο θα δώσει μια ακόμη πρόταση. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως αυτές οι 7 ημέρες είναι παραπάνω από «χρυσές» για τους πρωταθλητές, καθώς και ο Χένρι Ονιεκούρου θα έχει κάνει κάποιες προπονήσεις με τη νέα του ομάδα και θα είναι σε θέση να δώσει βοήθειες, αλλά και θα βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση αρκετοί από τους πολλούς «ερυθρόλευκους» που ταλαιπωρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News