Πορτογαλία - Ουρουγουάη 2-0: Ο Ρονάλντο σκόραρε με τη... σκιά του και ο Μπρούνο με τη μαγκιά του

ΑΠΕ-ΕΡΑ

Η Πορτογαλία έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τις Γαλλία και Βραζιλία, που προκρίνεται στη φάση των 16 του Μουντιάλ με τη νίκη της επί της Ουρουγουάης με κεφαλιά-«φάντασμα» του Κριστιάνο Ρονάλντο και πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Μπρούνο Φερνάντες.

H Πορτογαλία με ένα γκολ που… ίσως πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ίσως ο Μπρούνο Φερνάντες, κι ένα που πέτυχε σίγουρα ο δεύτερος, προκρίθηκε από το δεύτερο κιόλας παιχνίδι της στο Μουντιάλ, στη φάση των «16». Κι αυτό γιατί η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, μετά την Γκάνα, νίκησε και την Ουρουγουάη με 2-0 και θέλει πια έναν βαθμό στο ματς με τη Νότια Κορέα για να κλειδώσει και την πρώτη θέση.

Οι Πορτογάλοι νίκησαν άξια μια ομάδα, που παρά την παρουσία αρκετών διάσημων παικτών, δεν έβγαλε ποιότητα στο γήπεδο, παρά για ένα δεκάλεπτο (72′-82′) και πλέον ετοιμάζεται για τον «τελικό» με την Γκάνα.

Ένα σόλο του Μπετανκούρ, ένα ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα, αφού η Πορτογαλία είχε μεν τη συντριπτική κατοχή, χωρίς να παράξει φάσεις αξιόλογες δε. Αντίθετα, η… φοβισμένη Ουρουγουάη, ήταν αυτή που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με το εκπληκτικό σόλο του Μπετανκούρ, που σταμάτησε από την επέμβαση του Ντιόγκο Κόστα.

Καλύτερη φάση για τους Λουζιτανούς το σουτ του Καρβάλιο πολύ νωρίς στο ματς, μια φάση που ανέδειξε τη μαεστρία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μπρούνο ή Κριστιάνο;

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές δυνατές μονομαχίες και την είσοδο ενός ακτιβιστή ο οποίος διέσχισε τον αγωνιστικό χώρο κρατώντας τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ως ένδειξη συμπαράστασης στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά από αυτή τη διακοπή και η Πορτογαλία άνοιξε το σκορ στο 54′ ύστερα από σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες που… βρήκε δεν βρήκε στο κεφάλι του Ρονάλντο και κατέληξε στα δίχτυα.

Μετά το γκολ το ματς έγινε άναρχο, με τους Ουρουγουανούς να βγαίνουν με πολλούς παίκτες στην επίθεση και να γίνονται ευάλωτοι στο transition.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο πήρε τη γενναία απόφαση να αντικαταστήσει τους Καβάνι και Νούνιες με τους Σουάρες και Μάξι Γκόμες στο 72′ και η επίθεση της ομάδας του απέκτησε πνοή. Ο δεύτερος σημάδεψε το δοκάρι στο 75′ και αμέσως μετά ο Σουάρες αστόχησε από τη μικρή περιοχή.

Με την Ουρουγουάη να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, ο Σάντος ενίσχυσε την άμυνα του, ακόμα και με τον 39χρονο Πέπε και δεν δίστασε να βγάλει έξω τον Ρονάλντο.

Σταδιακά, η Πορτογαλία ισορρόπησε και ο Μπρούνο Φερνάντες κέρδισε πέναλτι όταν σε μια επέλαση του, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χιμένες που «έφαγε» την ντρίμπλα του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μπρούνο, πήρε πρωτοβουλία και εκτέλεσε αυτός (παρά την αντίθετη εντολή από τον πάγκο) με… καλπασμό και στο 90’+3′ σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Στην εκπνοή ο ίδιος είχε και δοκάρι και έχασε την ευκαιρία για ένα χατ-τρικ, που ίσως και να μην ήταν χατ-τρικ…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News