ΣΕΡ ΚΡΙΣ ΧΟΙ: Η viral εξομολόγηση για την καριέρα του

Ο πολυνίκης Βρετανός ποδηλάτης, Σερ Κρις Χόι, εξομολογήθηκε τη σχέση που συνδέει την σπουδαία καριέρα του με τη δημοφιλή ταινία «E.T ο Εξωγήινος»

Ο Βρετανός ποδηλάτης Σερ Κρις Χόι υπήρξε αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους αθλητές στα χρονικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, έχει λάβει μέρος σε τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων και έχει κατακτήσει έξι χρυσά μετάλλια, από τα οποία, τα δύο ήταν στο Λονδίνο τον περασμένο Αύγουστο, στο ομαδικό σπριντ και το κέιριν.

Αλλα τρία χρυσά μετάλλια φόρεσε στο στήθος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στο σπριντ, το ομαδικό σπριντ και το κέιριν. Το πρώτο του χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο ήταν στην Αθήνα το 2004, στο ενα χλμ ατομικής χρονομέτρησης. Έχει κατακτήσει επίσης κι ένα ασημένιο μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϊ (ομαδικό σπριντ). Ενώ έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες και στα παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς διαθέτει στο παλμαρέ του συνολικά ένδεκα τίτλους!

 

 

Μάλιστα, στο Λονδίνο ήταν σημαιοφόρος της βρετανικής ομάδας στην τελετή έναρξης, ενώ κατακτώντας το έκτο χρυσό μετάλλιο, ξεπέρασε τον κωπηλάτη Στηβ Ρέντγκρεηβ.

Το… viral podcast

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πιο διακεκριμένος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία, έγινε αντικείμενο συζήτησης όταν αποκάλυψε πως η δημοφιλής τανίας του 1982 «E.T ο Εξωγήινος», αποτέλεσε για εκείνον πηγή έμπνευσης…

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο 44χρονος θρύλος, η σκηνή με τον φιλικό εξωγήινο που πετάει στον ουρανό με ένα BMX, γέννησε μέσα του την επιθυμία να ασχοληθεί με τις «ορθοπεταλιές», στις οποίες και έμελλε να μεγαλουργήσει!

«Παρακολούθησα το ET και είδα εκείνη τη σκηνή καταδίωξης στο τέλος της ταινίας, όπου τους κυνηγούσε η αστυνομία και περνούσαν πάνω από άλματα και σκαρφάλωναν στις στροφές και δεν είχα ξαναδεί ποδήλατο να χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο στο παρελθόν. Ήταν η στιγμή που σκέφτηκα ‘wow’, θέλω ένα ποδήλατο BMX», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News