ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 68-88: Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με... σημαιοφόρο Κάνααν!

Ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη της Βίρτους, ο Ολυμπιακός ζέστανε τις μηχανές του ενόψει Φενέρ διαλύοντας τον «Δικέφαλο του Βορρά» με 68-88 και ο Αζάια Κάνααν συνεχίζει την ανοδική του πορεία όντας πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων.

Ο Αιζέια Κέινααν (17π.) είναι το… πρόωρο Χριστουγεννιάτικο δώρο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Αμερικανός γκαρντ φαίνεται πως ξυπνάει έστω και καθυστερημένα και μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ (16π. 10ρ.) οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε μια εύκολη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με 68-88.

Στην καυτή «PAOK Sports Arena» ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν κατάφερε να φανεί ούτε καν ανταγωνιστικός παρά μόνο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους ερυθρόλευκους να μην έχουν αντίπαλο όταν πάτησαν το γκάζι. Μοναδικός παίκτης που διακρίθηκε για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ο Φράνκε (24π. 6ρ.).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατάφερε να δώσει και τις απαραίτητες ανάσες σε βασικούς του παίκτες ενόψει της ερχόμενης διαβολοβδομάδας της Euroleague όπου ξεκινά με τον αγώνα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε την ερχόμενη Τρίτη. Στα θετικά των ερυθρόλευκων η επιστροφή στις θετικές εμφανίσεις και για τον Τζοέλ Μπολομπόι (14π. 6ρ.).

Κρύο ξεκίνημα παρά την… καυτή ατμόσφαιρα

Ο Ολυμπιακός αν και είχε τη διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Λίγο η αστοχία από μακριά και λίγο τα εύκολα λάθη οδήγησαν σε εύκολους πόντους του ΠΑΟΚ στον αιφνιδιασμό. Η κατάμεστη «PAOK Sports Arena» δε σταμάτησε να τραγουδάει δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη.

Το τηλεοπτικό τάιμ-άουτ βρήκε τις δύο ομάδες στο 12-9 με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να μπλοκάρει τον Ολυμπιακό μέχρι εκείνο το σημείο. Από εκεί και πέρα, όμως, εμφανίστηκε στο παρκέ η ομάδα όπου θεωρείται μια από τις καλύτερες της Ευρώπης. Ακολούθησε ένα ερυθρόλευκο σερί 14 -2 με την κόρνα της πρώτης περιόδου να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 14-23. Βεζένκοφ και Κέινααν ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης έχοντας πετύχει τους 19 από τους 23 πόντους της ομάδας τους.

Όταν πάτησε το γκάζι, ο Ολυμπιακός ξέφυγε

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Γιώργος Μπαρτζώκας προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές κρατώντας μόνο τον Σάσα Βεζένκοφ από τους πρώτους πέντε με τον Άρη Λυκογιάννη να έχει ανοίξει από νωρίς το ροτέισιον. Οι άμυνες είχαν τον κυριότερο λόγο σε αυτό το δεκάλεπτο με τον Μπολομπόι να είναι ο πιο δραστήριος και απ’ τις δύο πλευρές.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει ρυθμό από την περιφέρεια ευστοχώντας σε διαδοχικές προσπάθειες με τον Άλεκ Πίτερς να δίνει το σύνθημα του νέου ερυθρόλευκου σερί και τον Λαρεντζάκη να παίρνει τη σκυτάλη όσον αφορά το σκοράρισμα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να μη βρίσκει λύσεις στην επίθεση με εξαίρεση τον Φράνκε όπου είχε πετύχει 15 πόντους γι’ αυτό και η διαφορά ανέβηκε στους 17 (31-48 σκορ ημιχρόνου).

Το σόου Κέινααν συνεχίστηκε στην τρίτη περίοδο

Η απαραίτητη ανάγκη για ξεκούραση ενόψει διαβολοβδομάδας έφερε στο παρκέ τον Μιχάλη Λούντζη αντί του Τόμας Γουόκαπ μαζί με τους υπόλοιπους «βασικούς». Αυτό έδωσε περισσότερες μπάλες στον Αιζέια Κέινααν ο οποίος συνέχισε να σκοράρει με κάθε τρόπο τιμωρώντας διαρκώς την άμυνα του ΠΑΟΚ στην τρίτη περίοδο (43-73 σκορ τρίτης περιόδου).

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι είχαν το μυαλό τους στην αναμέτρηση που ακολουθεί κόντρα στη Φενέρ του Ιτούδη και ο ΠΑΟΚ μείωσε το σκορ κάτω από τους 20 πόντους. Και ενώ όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει σε πολύ ήρεμη ατμόσφαιρα, ήρθε μια λογομαχία του Τσιακμά με τον Πάπας και άναψαν τα αίματα. Οι δύο παίκτες αποβλήθηκαν και έτσι έληξε η σύρραξη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News