Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-2: Αετοί και καλικάντζαροι

ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ σοβαρός στο Αγρίνιο, Σιδηρόπουλος και VAR… όχι, και ο «Δικέφαλος» πήρε σπουδαίο διπλό επί του Παναιτωλικού με πολύ πειθαρχημένη εμφάνιση, αλλά και με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ!

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη που δικαιούταν με βάση την εικόνα του, έφτασε στο 0-2 στην έδρα του Παναιτωλικού, έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ και προσπέρασε τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, με σκόρερ τους Ολιβέιρα και Ντόουγκλας.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και έφτασε σε γκολ το οποίο ακυρώθηκε μετά την εξέταση της φάσης απο το VAR. Στο 14′, ο Ολιβέιρα έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Νάραϊ, με τον Γερμανό να πλασάρει εύστοχα αλλά να βρίσκεται ελάχιστα μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του Παναιτωλίκού, πριν τον Ανέστη.

Στο 39′ ο ΠΑΟΚ έβγαλε κομπίνα σε φάουλ, με τον Ανέστη να αποκρούει το σουτ του Νάραϊ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο 45+4′ ο Νάραϊ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, σχεδόν πάνω στη γραμμή, έστειλα τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Ολιβέιρα έκανε την κεφαλιά και έγραψε το 0-1. Η φάση εξετάστηκε από το VAR για το ξεκάθαρο φάουλ, και αν ο Σιδηρόπουλος θεωρεί ότι ήταν σε νεκρό χρόνο (να μην έχει εκτελεστεί δηλαδή το φάουλ) δεν έπρεπε να έχει αφήσει την εκτέλεσή του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 57′. Ο Μάτερσον πλάσαρε, με τον Κοτάρσκι να κάνει φοβερή απόκρουση,  και στη συνέχεια ο Καρέλης αστόχησε σε κενή εστία.

Στο 60′ ο ΠΑΟΚ απείλησε, με τον Κωνσταντέλια να πιάνει ψαλιδάκι και τον Ανέστη να μπλοκάρει.

Στο 85′ ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη, με τον Αουγκούστο να κλέβει ψηλά, να τροφοδοτεί τον Ζιβκοβιτς, ο οποίος έστρωσε στον Βραζιλιάνο που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το 0-2.

 

Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος, πειστικός, άφησε πίσω του εμφανίσεις που στον παρελθόν τον είχαν προβληματίσει, ενώ για μια ακόμα φορά ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έκανε μεγάλη επέμβαση με τον Κροάτη να δείχνει για μια ακόμα φορά την κλάση του.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News