Εθνική Βραζιλίας: Μουρίνιο ή Ζιντάν στην ευθεία για τη διαδοχή του Τίτε

Μέχρι χθες ΜΜΕ του εξωτερικού τοποθετούσαν τον Ζοσέ Μουρίνιο στη θέση του φαβορί για την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας στη θέση του Τίτε. Τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως μπήκε στο κόλπο και ο Ζινεντίν Ζιντάν!
Άνοιξε… πληγές σε πολλές ομάδες η παρουσία τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι περισσότερες από εκείνες που απέτυχαν να υλοποιήσουν τους στόχους τους προχώρησαν σε αλλαγές στην τεχνική τους ηγεσία. Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η Βραζιλία, με τον Τίτε να αποτελεί ήδη παρελθόν. Ποιος, όμως, θα πάρει το χρίσμα για να τον αντικαταστήσει;
Μέχρι χθες δημοσιεύματα στο εξωτερικό τοποθετούσαν στη θέση του φαβορί τον Ζοσέ Μουρίνιο, παρότι έχει ακόμη υποχρεώσεις με τη Ρόμα και εξετάζει μόνο το ενδεχόμενο παράλληλης απασχόλησης. Ο Πορτογαλός κόουτς δεν δείχνει τόσο ζεστός στο να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ωστόσο, η θέση του εκλέκτορα της Βραζιλίας δεν τον αφήνει αδιάφορο.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Equipe» οι Βραζιλιάνοι έχουν στη λίστα τους κι ένα ηχηρό όνομα από την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, εξετάζουν την πιθανότητα να καταθέσουν πρόταση συνεργασίας στον Ζινεντίν Ζιντάν για να αναλάβει τη «Σελεσάο». Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο «Ζιζού» έχει ως πρώτη προτεραιότητα να δουλέψει στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας, σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο και απομακρυνθεί ο Ντιντιέ Ντεσάμπ.
Θα χρειαστεί χρόνος για να δούμε που θα καθίσει τελικά η μπίλια, ωστόσο, είτε ο Μουρίνιο, είτε ο Ζιντάν θα είναι ένα project με τεράστιο ενδιαφέρον για τη θέση του Ομοσπονδιακού εκλέκτορα της Βραζιλίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Απίθανος Παυλίδης: Πέτυχε χατ-τρικ στο 1-4 της Μπενφίκα επί της Πόρτο! (videos)
- Βιτόρια: «Αξίζαμε να κερδίσουμε»
- Super League: Η βαθμολογία των πλέι οφ - Τι θέλει ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα
- Φορτούνης: Σκόραρε στο 90+7' και χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα του μετά από 3 μήνες
- ΑΕΛ: Πέθανε οπαδός της ομάδας, την ημέρα της ανόδου