Ολυμπιακός: Η μαθηματική εξήγηση της 5άρας

Χάμες Ροντρίγκες Ινμπόμ Χουάνγκ
eurokinissi

Μετά τα ματς με ΑΕΚ και Γιάννενα ο Ολυμπιακός θύμισε και στατιστικά ομάδα πρωταθλητή.

Ναι, αυτός ήταν Ολυμπιακός παρότι δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης.

Η εμφάνιση των πρωταθλητών κόντρα στους Αρκάδες ήταν μια εμφάνιση πρωταθλητών. Μια εμφάνιση ανάλογη με την ποιότητα που διαθέτουν στο ρόστερ τους. Και η ποιότητα φαίνεται, κυρίως, από τη δημιουργία.

Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στα επίσημα στατιστικά των ερυθρόλευκων στην αναμέτρηση με τον Αστέρα διαπιστώνει ότι ήταν, επιτέλους, η «σωστή» αναλογία μεταξύ «σωστής πάσας στην επίθεση» και «λάθους».

Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα είχε 65 σωστές πάσες στην επίθεση και 31 λάθη. Στα Γιάννενα αντιθέτως οι σωστές πάσες προς την επίθεση από πλευράς Πειραιωτών ήταν 57 και τα λάθη 47

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Γ.Καραϊσκάκης οι σωστές πάσες του Ολυμπιακού ήταν 34 και τα λάθη 36! Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η αναλογία μεταξύ των δύο στατιστικών κατηγοριών. Όταν αυξάνονται οι σωστές πάσες προς την επίθεση και μειώνονται τα λάθη, έρχονται… 5άρες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News