Ολυμπιακός: Να χαίρεται ή να λυπάται με το… -10 από την κορυφή;

Χάμες Ροντρίγκες Μπακαμπού
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης στέκεται στην… πλασματική εικόνα που έχει δώσει ως τώρα ο Ολυμπιακός που αδίκησε τον εαυτό του και αδικείται από τη βαθμολογία.

Ο Μίτσελ, ουσιαστικά, είχε προαναγγείλει με τις δηλώσεις του στην Cosmote TV παραμονή του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης στο Γ.Καραϊσκάκης για τη Super League (5-0), τι επρόκειτο να κάνει στην 11άδα.

Θα την άλλαζε αλλά όχι σε βαθμό… επανάστασης, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Και σε συνδυασμό με το ρεπορτάζ που έβγαινε από το Ρέντη και σύμφωνα με το οποίο είχε μετανιώσει που δεν είχε βάλει τον Σωκράτη στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ (και με τον τραυματισμό του Βρουσάι που… έφερε τον Ανδρούτσο στο αρχικό σχήμα), βρέθηκαν οι 11.

Τα 10άρια «μέσα» στα 4/5

Ο Ισπανός πιστεύει πολύ στο σχήμα με την τριπλέτα των 10αριών (Χάμες, Φορτούνης, Μπιέλ) πίσω από τον φορ και το διατήρησε παρότι ξέρει καλά ότι κερδίζει σε δημιουργία και εκτέλεση αλλά χάνει σε αμυντική λειτουργία. Ειδικά στο Γ.Καραϊσκάκης και ειδικά με αντιπάλους όπως ο Αστέρας που δεν είναι στα καλύτερά του, το πήρε το ρίσκο. Και με βάση την εικόνα και το αποτέλεσμα, δικαιώθηκε.

Πέρα από τα συνολικά πέντε γκολ, τα τρία 10άρια του ήταν «μέσα» στα τέσσερα πρώτα από τα τέρματα. Είτε άμεσα (σκοράρισμα ή ασίστ), είτε έμμεσα (σουτ του Μπιέλ και απόκρουση Παπαδόπουλου στο 4-0 για να πάρει… ριμπάουντ ο Γκάρι και να σκοράρει). Κι αυτό είναι μια δικαίωση.

Η… αυτοκτονική αγωνιστική

Μετά την προηγούμενη… αυτοκτονική αγωνιστική, όπου ο Ολυμπιακός… σταμάτησε να παίζει και «επέτρεψε» στον ΠΑΣ Γιάννενα να τον ισοφαρίσει 2-2 παρότι είχε προηγηθεί 2-0 στο ημίχρονο, ήρθε αυτή να αναπτερώσει το ηθικό και τις ελπίδες των ερυθρόλευκων. Και να σκορπίσει χαμόγελα ξανά.

Αλλά, για μια στιγμή, ο Ολυμπιακός τώρα που μείωσε τη διαφορά στους 10β. από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό που δεν κέρδισε τον ΟΦΗ (και έπιασε τον ΠΑΟΚ που γκέλαρε με τον Ατρόμητο), είναι για να γελάει ή να… κλαίει; Αν το καλοσκεφτεί κανείς, μάλλον το δεύτερο… Γιατί αν κρατούσε, όπως όφειλε, τη νίκη στα Γιάννενα θα ήταν στο -8β. αφού ο Παναθηναϊκός και τότε δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ιωνικό.

Η απάντηση είναι προφανής… Όλοι όσοι υποστηρίζαμε ότι αυτό το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν είναι για να βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση και τόσο μακριά από την κορυφή και πως οι ερυθρόλευκοι βγάζουν μόνοι τους τα μάτια τους με τα δικά τους χέρια, δεν επιχειρούμε να αλλοιώσουμε την πραγματικότητα. Την αποτυπώνουμε.

Το πειστικό δείγμα της Λεωφόρου

Εξάλλου υπήρξε ένα ξεκάθαρο και πειστικό δείγμα για τη δυναμική Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο μεταξύ τους ντέρμπι και μάλιστα στην έδρα των πρασίνων. Σώθηκαν από την αστοχία των ερυθρόλευκων και το πέναλτι-δώρο στο φινάλε οι πρωτοπόροι που θα ήταν στο -7β. τώρα αν έμενε το 0-1…

Ό,τι έγινε, έγινε βέβαια. Δεν υπάρχει χρόνος για να κοιτάξει πίσω ο Ολυμπιακός. Ο μόνος λόγος για να κοιτάει πίσω είναι για να βλέπει λάθη που έχει κάνει και να μην τα επαναλαμβάνει. Ο Μίτσελ π.χ. να μη στερεί χωρίς λόγο την πολύτιμη εμπειρία του Σωκράτη από το κέντρο της άμυνας όπως έκανε στα Γιάννενα.

Η ευελιξία και τα ματς απαιτήσεων

Και φυσικά να γίνεται ευέλικτος όταν και όσο πρέπει με τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα. Γιατί σε ματς όπως αυτό με τον Αστέρα λειτούργησε αυτό με τα τρία 10άρια αλλά σε πιο υψηλών απαιτήσεων αγώνες ουδείς μπορεί να εγγυηθεί κάτι. Αφού τον ζόρισε ο ΠΑΣ πιθανότατα θα μπορέσουν να το κάνουν κι άλλοι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News