Προμηθέας - Παναθηναϊκός 44-75: Μια πρώτη αντίδραση μέσω της άμυνας!

EUROKINISSI

Χάρη στους Πονίτκα, Γιώργο Καλαϊτζάκη, ο Παναθηναϊκός έβγαλε σκληράδα, απέδρασε από την Πάτρα (75-44) έχοντας στο μυαλό του τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Ο Παναθηναϊκός “εμφανίστηκε” μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό. Το είχε ανάγκη. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έδειξε να… αφυπνίζεται και στο εξ’ αναβολής (για την 5η αγωνιστική) παιχνίδι της Basket League, διέλυσε τον Προμηθέα με 75-44 και σκέφτεται την επόμενη μέρα και το ματς με την Μπάγερν.

 

Δράση… αντίδραση με μπροστάρηδες τους Πονίτκα-Γ. Καλαϊτζάκη και συν +21

Οι «πράσινοι» πίεσαν πάνω στη μπάλα με στόχο να βγάλουν ενέργεια και μια πρώτη μίνι… αντίδραση μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό. Ο Γουίλιαμς πήρε πρωτοβουλίες με τον Προμηθέα να βρίσκεται σε άλλο… γήπεδο. Οι παίκτες του Ράντονιτς εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των γηπεδούχων με τον Πονίτκα και τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να δίνουν λύσεις οργανωτικά/εκτελεστικά/δημιουργικά.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 25-8 στο 10’ και 42-16 στο 17’ έχοντας καλή κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα με τον Πάρις Λι να προφυλάσσεται (ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό στη γάμπα του δεξιού του ποδιού) ενόψει Μπάγερν και έτσι ο Μποχωρίδης μπήκε δυναμικά στην εξίσωση του αγώνα. Ο αλάνθαστος στο πρώτο ημίχρονο Παναθηναϊκός (με 15 ασίστ) είχε βοήθειες και από τους ψηλούς του (Παπαγιάννης, Γκουντάιτις).

Οι «πράσινοι» έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +21 (46-25) έχοντας 18/37 σουτ με 22 πόντους μέσα στο καλάθι και 14 από λάθη αντιπάλων. Από την άλλη οι Πατρινοί πήραν κάποιες ανάσες από τον Κουλμπόκα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τα είχαν… σπάσει (9/27 σουτ) ενώ έδειχναν χωρίς ενέργεια και χωρίς σωστές αποφάσεις στην επίθεση.

Στο ρελαντί και πλέον σκέφτεται την επόμενη μέρα και το ματς με την Μπάγερν

Το πόδι ήταν στο… γκάζι για τους «πράσινους» με τον Μποχωρίδη να βοηθάει τον Γουόλτερς. Όμως το δίδυμο Πονίτκα-Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν αυτό που συνέχιζε να κρατάει ψηλά την ενέργεια των «πράσινων» με την διαφορά να φτάνει στους 29 πόντους (57-28 στο 25’) και όλα αυτά με τον Μπέικον να είναι άστοχος μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Προμηθέας χάρη στον Κουλμπόκα συμμάζεψε την κατάσταση και μείωσε στους 20 (57-37 στο 28’).

Ο ρυθμός έπεσε με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να αλλάζει συνεχώς τα πρόσωπα και τα σχήματα ώστε να έχει όλους τους παίκτες του… φρέσκους ενόψει του αγώνα με την Μπάγερν την προσεχή Πέμπτη (5/12, 21.30). Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 75-44 του Προμηθέα, έβγαλε μια πρώτη αντίδραση μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που προανήγγειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News