Μπάμπης Χριστόγλου: Ο Ολυμπιακός έχει πλέον... τρίγωνο των Βερμούδων!

EUROKINISSI

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τη συνύπαρξη Χάμες – Φορτούνη – Χουάνγκ στην «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα που αρχίζει να βγάζει… ποδοσφαιρικές ομορφιές στο χορτάρι για τους φίλους του Ολυμπιακού. Στη SportDay της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου.

Tελικά, η νέα χρονιά δεν μοιάζει να βγάζει απ’ το μυαλό του Μίτσελ το κόλπο που σκέφτηκε στη διακοπή του Μουντιάλ. Και καλά κάνει. Ο Ισπανός συνεχίζει να μοντάρει τη νέα βερσιόν της ομάδας του με την τριάδα Χάμες Ροντρίγκες, Φορτούνη και Μπιέλ να πρωταγωνιστεί πίσω απ’ τον σέντερ φορ.

Και τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ πίσω τους να μαζεύει όλες τις μπάλες και σαν μαέστρος να μοιράζει την μπάλα ανάλογα με το τι του δίνει και τι του επιτρέπει ο αντίπαλος.

Λέω «καλά κάνει» διότι κάνει… μπαμ ότι ματς με το ματς κι ο Χάμες συνηθίζει την παρουσία του Φορτούνη δίπλα του κι ο Κωστής αρχίζει και θυμίζει τον παίκτη που έκανε τη διαφορά στον καλό Ολυμπιακό του Μαρτίνς. Αλήθεια είναι επίσης ότι ο Μπιέλ μοιάζει απ’ τους υπόλοιπους της παρέας ο πιο μπερδεμένος. Αυτός που μοιάζει να ψάχνει το λιγότερο απλό. Θα τον βρει κι αυτός τον δρόμο του, όμως.

Λέω ότι ο Μίτσελ μοιάζει να στηρίζει με τις επιλογές του την τριάδα αυτή επειδή το βλέπεις ότι βάζει παίκτες στον λογαριασμό, που βοηθούν τους τρεις αυτούς να λειτουργούν με μεγαλύτερη ηρεμία κι ασφάλεια.

Και το δίδυμο του Παπασταθόπουλου με τον Ντόι λειτουργεί καλά κι ο Ροντινέι έδειξε ότι μπορεί να βάλει σκληράδα, αλλά κι επιθετική ουσία στο παιχνίδι της ομάδας του απ’ τη θέση του δεξιού μπακ. Χωρίς να μπορείς να πεις ότι το καλούπι του νέου Ολυμπιακού είναι έτοιμο, σίγουρα σημειώνεις ότι η συνταγή αυτή αρχίζει να αφήνει ωραία πράγματα στο χορτάρι. Κυρίως, μιλάμε για όσα γίνονται απ’ τη μέση και μπροστά.

Εκεί δηλαδή που η παρουσία των Χάμες, Φορτούνη και Ιν-Μπεόμ δημιουργεί ένα τρίγωνο που για τους αντιπάλους μοιάζει με τρίγωνο των Βερμούδων: είναι ένα μέρος του γηπέδου, δηλαδή, που χάνονται μπάλες απ’ τα πόδια των αντιπάλων κι εμφανίζονται στα αντίπαλα δίχτυα.

Εγινε σε έναν βαθμό και για λίγο με τον ΠΑΣ, έγινε για μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα με τον Αστέρα, έγινε και με τον Ιωνικό στη Νεάπολη. Κάπως έτσι, έφτασε ο Ολυμπιακός, που περίμενε να φτάσει ο Δεκέμβριος για να καταλήξει στον κορμό του -κι ακόμα βάζει παίκτες- να είναι τρία ποντάκια πίσω απ’ τους «διαστημανθρώπους»…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News