Ολυμπιακός Μεταγραφές: Πότε έγινε το πρώτο φλερτ του Θρύλου με τον Χάμες Ροντρίγκες

EUROKINISSI

Το sportday.gr αποκαλύπτει μια άγνωστη, σε αρκετούς, μεταγραφική ιστορία μεταξύ του Ολυμπιακού και του Χάμες Ροντρίγκες.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος θα μείνει στην ιστορία ως αυτή που έφερε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό κάποιους από τους Galacticos της Ρεάλ Μαδρίτης. Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες, κόντρα σε αυτό που πίστευαν πολύ, είπαν ναι στον Βαγγέλη Μαρινάκη που έβαλε ξανά πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και εντάχθηκαν στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Όσον αφορά στον Κολομβιανό που έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν και γι’ αυτό γράφεται ότι τον θέλουν στην Τουρκία, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός φλέρταρε μαζί του. Ναι, δεν είναι η πρώτη φορά. Οι ερυθρόλευκοι έχουν φλερτάρει πολύ δυνατά στο παρελθόν με τον 31χρονο σήμερα παγκόσμιο αστέρα. Και το έκαναν σε μια περίοδο που λίγοι γνώριζαν τι εστί Χάμες Ροντρίγκες.

Όταν τον γνώριζαν ελάχιστοι…

Τώρα που απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Χάμες δεν χρειάζονταν να τον μάθει ή να τον συστήσει κάποιος, όλος ο πλανήτης ξέρει τι εστί Χάμες. Τότε που πρωτοφλέρταρε μαζί του έπρεπε να τον συστήσει / προτείνει κάποιος γνώστης του αντικειμένου. Και γνώστες ήταν οι άνθρωποι του τμήματος σκάουτινγκ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν στείλει άνθρωπό τους σε διοργάνωση μικρών εθνικών ομάδων πριν από το 2010. Και σε μια τέτοια διοργάνωση, όπου πάνε λίγοι και καλοί για να τη δουν από κοντά, στον άνθρωπο του Ολυμπιακού είχε κάνει… κλικ ο άσημος τότε Ροντρίγκες.

Η Πόρτο είχε… τινάξει τη μπάνκα

Άσημος είπαμε; Γράψτε λάθος. Οι γνώστες του αντικειμένου, οι σοβαροί σκάουτ των γνώριζαν πολύ καλά. Και ήταν ξετρελαμένοι. Μόνο που η Πόρτο είχε διάθεση να… σπρώξει τρελό, για τα δεδομένα χρήμα. Και… έσπρωξε. Έδωσε στη Μπάνφιλντ, στην οποία ανήκε τότε ο Χάμες 7,3 εκατ.ευρώ και τον έκανε δικό της ενώ και οι «δράκοι» και η Πορτογαλία έμοιαζαν στα μάτια του παίκτη περισσότερο ελκυστικός προορισμός αφού μιλάμε για ένα παραδοσιακό selling club. Έναν τομέα που έκανε τρομερά άλματα  προόδου ο Ολυμπιακός στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News