ΠΑΟΚ: Πού ποντάρει ο Λουτσέσκου για κατάκτηση του τίτλου!

EUROKINISSI

Με τον ΠΑΟΚ να έχει τις λιγότερες απώλειες βαθμών στον δεύτερο γύρο και τις αποστάσεις από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να μειώνονται, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ποντάρει σε μια σειρά δεδομένων για το «colpo grosso»

Σε ένα από τα πλέον περίεργα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε απόσταση επτά βαθμών από την κορυφή και τριών από την δεύτερη θέση, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην λέει τη λέξη πρωτάθλημα δημοσίως αλλά να έχει αρχίσει τις σκέψεις για ένα «colpo grosso». Και οι εσωτερικές σκέψεις του στηρίζονται σε μια σειρά από δεδομένα.

Η βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του στην άμυνα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι από εκείνους που θέλει πάντα να τα λάθη, τα υπενθυμίζει στους ποδοσφαιριστές του έτσι ώστε να μην τα ξαναδεί. Ο Δικέφαλος του Βορρά δέχτηκε ελάχιστη πίεση από τον Άρη κάτι που ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει η ομάδα του να το κρατήσει και παράλληλα να θυμάται πάντα τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ως παράδειγμα προς αποφυγή, όχι μόνο για το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχαν οι Περιστεριώτες αλλά κυρίως για τις φάσεις που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ.

Η τριάδα Αουγκούστο, Κωνσταντέλια, Ολιβέιρα

Ξεκινώντας από τον τελευταίο, ο Λουτσέσκου βλέπει τον Ολιβέιρα να έχει ανεβάσει στροφές και να γίνεται ένας από τους πλέον συμμετοχικούς ποδοσφαιριστές στο πλάνο του. Στην ίδια σειρά της εξίσωσης μπαίνουν οι Κωνσταντέλιας και Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος δείχνει να έχει βρει τα πατήματά του ως εσωτερικός μέσος, σε ένα χώρο του γηπέδου που δείχνει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Όσο για τον «Ντέλια», δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Ο 19χρονος έχει μπει φουριόζος και έχει δώσει άλλο αέρα στο επιθετικό κομμάτι.

Η απόφαση για μεταγραφές

Το θέμα «μεταγραφές» αποτελούσε μια γκρίζα ζώνη για τον ΠΑΟΚ. Η διάθεση ενίσχυσης στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, και οι συνεχιζόμενες αλλαγές στον Ολυμπιακό είχα φέρει επιπλέον «μουρμούρα». Οι οικονομικές δυνατότητες ήταν περιορισμένες και απαιτούνταν μια απόφαση. Το γεγονός πως όλος ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε μετά τη νίκη επί του Άρη και τις διαδοχικές απώλειες βαθμών του Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να τελειώσει την υπόθεση Τάισον και φουλάρει για την απόκτηση δανεικού επιθετικού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News