Τσιτσιπάς - Χιτζικάτα 3-0: Αγριεμένος Στέφανος με... μάτι που γυαλίζει!

ΑΠΕ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν χρειάστηκε ούτε δύο ώρες για να κάμψει το εμπόδιο του Ρίνκι Χιτζικάτα, τον νίκησε άνετα 3-0 και αποδεικνύει στο κορτ ότι βρίσκεται στη Μελβούρνη έτοιμος να γράψει ιστορία!

Στον 3ο γύρο του Australian Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-2) του Αυστραλού και Νο 169 της παγκόσμιας κατάταξης, Ρίνκι Χιτζικάτα, που είχε τη συμπαράσταση του κόσμου στη Rod Laver Arena της Μελβούρνης, σε μόλις 92 λεπτά. Επόμενος αντίπαλός του, ο νικητής του ολλανδικού «εμφύλιο» Γκρίκσπουρ – Βαν ντε Ζάντσουλπ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε το παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατακτώντας το πρώτο σετ κόντρα στον μαχητικό Αυστραλό. Κράτησε τα σερβίς του και περίμενε την ευκαιρία για το μπρέικ. Αυτή ήρθε στο έκτο γκέιμ, όπου προηγήθηκε με 4-2. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ, ο Στέφανος ήταν καταιγιστικός και  «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε 25 λεπτά.

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς είχε πιο σθεναρή αντίσταση από τον Χιτζικάτα αλλά έφτασε στο 6-2 και στη νίκη, που τον οδηγεί στην πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.Kάνοντας 2 μπέικ στο 3ο σετ, στο οποίο ήταν πίσω με 1-2, 15-40, κατόρθωσε να κερδίσει 5 games στη σειρά και να ολοκληρώσει το θρίαμβό του επί του Αυστραλού.

Mε αυτό τον τρόπο, ο Τσιτσιπάς θα δώσει το «παρών» για 5η διαδοχική χρονιά στον 3ο γύρο του Australian Open, όπου ήταν ημιφιναλίστ τις 3 από τις 4 προηγούμενες, το 2019, το 2021 και το 2022.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News