AEK: Η απόκτηση ενός στόπερ πρώτης γραμμής είναι η πρώτη ανάγκη για την «Ένωση»

EUROKINISSI

Η ΑΕΚ χρειάζεται να θωρακίσει το κέντρο της άμυνάς της με ένα ακόμη γρήγορο, ψηλό, αριστερό στόπερ και υπάρχει λόγος γι’ αυτό…

Πλησιάζουμε στην τελική ευθεία της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και στην ΑΕΚ τηρείται σιγή ασυρμάτου. Δεν συμβαίνει αυτό επειδή δεν υπάρχει κινητικότητα. Εκ του αντιθέτου, όπως δημόσια είπε ο Ματίας Αλμέιδα, σε καθημερινή βάση εκείνος και το αρμόδιο επιτελείο γύρω του, εξετάζουν και αναλύουν περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν ή όχι να δώσουν στην ομάδα αυτά που ο προπονητής ψάχνει.

Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγαλύτερη ανάγκη προκύπτει στο κέντρο της άμυνας. Η επιστροφή του Ζίγκα Λάτσι δεν σχετίζεται με το σχεδιασμό ενόψει των αγώνων που έρχονται, ήταν μια αναγκαστική εξέλιξη καθώς ο παίκτης ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα μετά το δανεισμό του στην Κόπερ, όπου αγωνίστηκε για μόλις μισό ημίχρονο κι ενώ επέστρεψε στη Σλοβενία με την ελπίδα ότι θα παίζει πολύ. Για εκείνον, το επόμενο εξάμηνο προβλέπει αγωνιστική δραστηριοποίηση στην ΑΕΚ Β.

Στην παρούσα φάση, ο Αλμέιδα στηρίζεται πολύ στο βασικό δίδυμο που συνθέτουν οι Βίντα και Μουκουντί, ενώ ο Μήτογλου αποτελεί την αμέσως επόμενη επιλογή, είτε ως αριστερός, είτε ως δεξιός στόπερ, ανάλογα με ποιον καλείται να παίξει.

Υπάρχει και ο Τζαβέλλας, ο οποίος ωστόσο είναι πλέον πολύ πίσω σε ταχύτητα, δυναμισμό και ανταπόκριση σε σχέση με αυτά που ο προπονητής απαιτεί στον σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού με τον οποίο η ΑΕΚ καταπιάνεται. Θα ήταν μια ανεκτή λύση σε άμυνα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, όμως αυτό το σχέδιο έχει πλέον εγκαταλειφθεί.

Μοιραία, με τον Βίντα να επανέρχεται σιγά-σιγά μετά την απραξία στο Μουντιάλ, αλλά να χρειάζεται και κάποια περισσότερη προσοχή όσον αφορά στη διαχείρισή του, η ΑΕΚ έχει ένα κενό στη συγκεκριμένη θέση, το οποίο θα διογκωθεί ακόμα περισσότερο με μια ενδεχόμενη αναποδιά, τραυματισμού ή τιμωρίας. Αν, δε, υπάρξουν δύο απώλειες ταυτόχρονα, τα πράγματα θα γίνουν επικίνδυνα ενόψει πλέι οφς, όπου τα ντέρμπι θα είναι συνεχόμενα. Σε αυτά, θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη επάρκεια.

Ο Βραζιλιάνος Βιτάο, που αγωνίζεται στην Ιντερνασιονάλ της πατρίδας του και ανήκει στην ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ, είναι ποδοσφαιριστής που απασχόλησε πολύ την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Όπως επίσης και ο Κίκι Κουγιατέ, διεθνής από το Μάλι, ο οποίος αγωνίζεται με τη Μετς στη Β’ Γαλλίας και ψάχνει τρόπο διαφυγής από εκεί.

Αμφότεροι, στο στυλ του Μουκουντί, δίνουν το προφίλ του κεντρικού αμυντικού που θέλει στην ομάδα ο Αλμέιδα. Να είναι ψηλός, γρήγορος και να παίζει κυρίως ως αριστερός στόπερ. Θα τον βρει έως το τέλος του Γενάρη; Ίδωμεν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News