ΑΕΚ: Κοιτά για μπακ, προς δανεισμό ο Μιτάι

Η Ένωση συνεχίζει να κοιτά για ενίσχυση στις θέσεις των ακραίων μπακ

Η εβδομάδα που έκλεισε για την ΑΕΚ, έφερε δύο νέες προσθήκες για τα άκρα της άμυνας. Η οριστικοποίηση της απόκτησης του Εχσάν Χατζισαφί, αλλά κυρίως η απόκτηση του Κλεμάν Μισελέν, έδωσαν στους «κιτρινόμαυρους» τις λύσεις που ζητούνταν από το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο, φαίνεται πως οι αναζητήσεις για τα άκρα της άμυνας δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στην ΑΕΚ έχουν ανοιχτά μάτια και ζητούν προτάσεις. Πρώτιστα για την αριστερή πλευρά, αλλά με ετοιμότητα και για δεξιά.

Το βασικό ζήτημα προκύπτει για τα αριστερά. Η ΑΕΚ προσέθεσε τον Χατζισαφί, αλλά ήδη έχει διαμηνύσει στον Λόπες πως πρέπει να αποχωρήσει. Το θέμα που προκαλεί διφορούμενες σκέψεις στην ΑΕΚ εδώ και καιρό, είναι εάν ο Μάριο Μιτάι μπορεί να αντέξει άμεσα το βάρος των απαιτήσεων ή πρέπει να παραχωρηθεί δανεικός για να αποκομίσει εμπειρίες και να γυρίσει έτοιμος. Εσχάτως μάλιστα, φαίνεται πως είναι πολύ πιθανό να δοθεί ο Αλβανός μπακ σε κάποια ομάδα του εξωτερικού.

Πέραν αυτού όμως, στην ΑΕΚ ξέρουν πως ο Χατζισαφί είναι παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις. Ο Ιρανός έχει αγωνιστεί – αποτέλεσε άλλωστε και σημείο έντασης κατά την απόκτηση του – τόσο ως αριστερός εξτρέμ, όσο και ως επιτελικός ή κεντρικός χαφ, βασιζόμενος στην καλή τεχνική του. Ετσι, στην ΑΕΚ μελετούν την προοπτική απόκτησης ενός ακόμα αριστερού μπακ, ώστε να είναι απόλυτα καλυμμένοι στη θέση.

Η δεξιά πλευρά

Αντίστοιχες σκέψεις, αλλά σε διαφορετικό επίπεδο, προκύπτουν και για το δεξί άκρο της άμυνας. Με την τοποθέτηση του Νταντσένκο στην ΑΕΚ Β’, έστω κι αν χθες κλήθηκε να συμμετέχει κανονικά στην πρώτη ομάδα για τυπικούς λόγους, απλά για τις ανάγκες της προετοιμασίας, ωσότου να αποχωρήσει, αλλά και την απόκτηση του Μισελέν, η ΑΕΚ έχει τον Γάλλο και τον Μπακάκη ως βασικές επιλογές (και ο Ραντόνια πάει στη δεύτερη ομάδα). Ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις για την πιθανότητα πώλησης του Μιχάλη Μπακάκη σε κάποιον σύλλογο του εξωτερικού, που θα αναγκάσει την ΑΕΚ να πάει σε ακόμα μια επιλογή.

Βλέπετε, μπορεί η ΑΕΚ να διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί Μπακάκη και Γκόρνικ Ζάρμπρζε, αλλά το όνομα του διεθνούς μπακ περιλαμβάνεται στις λίστες αρκετών ομάδων. Ο Μπακάκης έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο, στα 30 του είναι έτοιμος για το βήμα στο εξωτερικό και η ΑΕΚ δεν θα έλεγε όχι υπό το κατάλληλο τίμημα. Ποιο είναι αυτό; Εάν κρίνουμε την περυσινή σεζόν και το ενδιαφέρον της Λεγκανιές, κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News