ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Επιθετικές τριπλέτες που έγραψαν ιστορία τον 21ο αιώνα

Ο Μέσι ετοιμάζεται για μια… διαστημική συνύπαρξη με Νεϊμάρ, Εμπαπέ στην Παρί και το Sportday.gr θυμάται επιθετικές τριπλές που έγραψαν ιστορία!

Ο κάθε ένας από μόνος του έχει εκείνο το… μαγικό χάρισμα, που μόνο οι εκλεκτοί διαθέτουν: να σε σηκώνει από τη θέση σου με μία ενέργειά του. Ένα γκολ, μία ντρίμπλα, ένα κοντρόλ, μια προσποίηση, ένα «σπάσιμο» της μέσης. Οι επιθετικοί αποτελούν έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους πληρώνεις εισιτήριο, προκειμένου να παρακολουθήσεις από κοντά ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Και την επόμενη μέρα, οι πιτσιρικάδες βγαίνουν στους δρόμους και προσπαθούν να τους μιμηθούν.  

Τι γίνεται, όμως, όταν στην ίδια ομάδα συνυπάρχουν ορισμένοι από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου; Πολύ απλά, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παραμιλά. Όταν υπάρχει «χημεία», τα αδύνατα μοιάζουν δυνατά. Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται για τη συνύπαρξη με τον Νεϊμάρ και τον Κιλιάν Εμπαπέ, και το Sportday.gr φέρνει στη μνήμη ορισμένες από τις καλύτερες επιθετικές τριπλέτες που γνώρισε το ποδόσφαιρο στον 21ο αιώνα.

The Invincibles

 

Ρομπέρ Πιρές, Ντένις Μπέργκαμπ, Τιερί Ανρί. Ναι, δεν αποτέλεσαν «τριπλέτα», με την απόλυτη έννοια του όρου. Την περίοδο που συνυπήρξαν, το 4-4-2 κυριαρχούσε και με αυτό το σύστημα αγωνιζόταν και η αήττητη Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. «Στριμώχτηκαν» όλοι τους, όμως, μέσα σε αυτό το σχηματισμό και ήταν οι τρεις που οδήγησαν τους «κανονιέρηδες» στο να γράψουν ιστορία, «κρύβοντας» τη μπάλα από τους αντίπαλους αμυντικούς για να την εμφανίσουν στα δίχτυα. Συνυπήρξαν σε 128 παιχνίδια της Premier League, πετυχαίνοντας 272 γκολ! Τρία εξέχοντα μέλη των «Invincibles», που οδήγησαν την Άρσεναλ στην κατάκτηση του τίτλου τη σεζόν 2003 – 2004.

 Οι «κόκκινοι διάβολοι»

Κριστιάνο Ρονάλντο, Γουέιν Ρούνεϊ, Κάρλος Τέβες. Συνυπήρξαν λίγα χρόνια μετά τους «Invincibles», αλλά στο Όλντ Τράφορντ. Τη σεζόν 2007 – 2008, έκαναν πράγματα και θαύματα, φτάνοντας μαζί τα 79 γκολ και τις 30 ασίστ. Κατέκτησαν πρωτάθλημα, Champions League, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Συνολικά αγωνίστηκαν μαζί δύο χρόνια, πετυχαίνοντας 93 γκολ σε 42 παιχνίδια της Premier League.

 100 γκολ και τρεμπλ!

Την ίδια περίοδο (2007 – 2009), το αντίπαλο δέος ερχόταν από την Ιβηρική. Λιονέλ Μέσι, Σάμουελ Ετό, Τιερί Ανρί. Τη δεύτερη σεζόν τους έκαναν απίστευτα πράγματα, πετυχαίνοντας μαζί 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (38 ο Μέσι, 36 ο Ετό, 26 ο Ανρί) για να οδηγήσουν τη Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση όχι μόνο του Champions League (απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), αλλά του τρεμπλ!

Πέντε χρόνια… BBC!

Γκάρεθ Μπέιλ, Καρίμ Μπενζεμά, Κριστιάνο Ρονάλντο για πέντε χρόνια (2013 – 2018) σήκωναν στο πόδι το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με τη φανέλα της Ρεάλ. Κατέκτησαν μαζί της τέσσερα Champions League (!), τρία ευρωπαϊκά Super Cup και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Όσο για τα γκολ τους; Πέτυχαν μαζί 442 (88 ο Μπέιλ, 105 ο Μπενζεμά, 249 ο Ρονάλντο), κάνοντας τις αντίπαλες άμυνες να υποφέρουν!

Η «μαγεία» του… MSN!

Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ. Έπαιξαν μαζί τρία χρόνια από το 2014 έως το 2017, όταν ο Βραζιλιάνος μετακόμισε στο Παρίσι για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν. Σε αυτά τα τρία χρόνια συνύπαρξης πέτυχαν μαζί 344 γκολ (153 ο Μέσι, 120 ο Σουάρες, 91 ο Νεϊμάρ), κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα Champions Legue, ένα ευρωπαϊκό Super Cup κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

The Big Three!

Μο Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Σαντιό Μανέ. Στην τριπλέτα έχει δοθεί το προσωνύμιο «The Big Three», από την ημέρα που αποχώρησε ο Κοουτίνιο. Οι τρεις τους οδήγησαν τη Λίβερπουλ, υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, στην κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από τριάντα χρόνια, στο έκτο Champions League της ιστορίας της, πετυχαίνοντας από το 2017 μέχρι σήμερα 273 γκολ! Και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει…

«Robbery» και «Λέβα»!

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Άριεν Ρόμπεν, Φρανκ Ριμπερί. Οι τρεις τους έκαναν μαζί άνω – κάτω τις αντίπαλες άμυνες από το 2014 έως το 2019, διάστημα στο οποίο συνυπήρξαν στη Μπάγερν Μονάχου. Πέτυχαν μαζί 276 γκολ και 130 ασίστ, οδηγώντας σε αυτές τις πέντε σεζόν τους Βαυαρούς και 5 τίτλους Bundesliga, 2 γερμανικά Κύπελλα, 3 Super Cup και τρεις φορές στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News