ΑΕΚ: Η αλήθεια του γηπέδου είναι αμείλικτη!

EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον θρίαμβο της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού και πως ο Ματίας Αλμέιδα παρέδωσε ένα σκληρό μάθημα σε όλους… εκτός και εντός ΑΕΚ!

Οι μεζούρες μπήκαν στις θέσεις τους, άλλωστε αυτοί που τις έβγαλαν, ήταν εκείνοι που ροκάνισαν και τα δοκάρια. Ας είχαν καλύτερο σύστημα μέτρησης στο Περιστέρι. Το σύστημα μέτρησης για την ΑΕΚ είναι μέσα στο γήπεδο και εκεί έδωσε μία ηχηρή απάντηση στον Ολυμπιακό.

Χωρίς την παραμικρή εκτροπή, με τη δεύτερη ομάδα και όχι με την κανονική της, η Ένωση πέτυχε ένα εκκωφαντικό 3-0 επί του πρωταθλητή Ελλάδας που δεν έχει πετύχει νίκη φέτος σε ντέρμπι. Καλό είναι να κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας πριν ρίξουμε τα βέλη στους άλλους. Στην ΑΕΚ την έκαναν μετά από τέσσερα χρόνια κάκιστης παρουσίας στο πρωτάθλημα. Σήμερα όμως ουδείς δικαιούται να τη δείχνει με το δάχτυλο για να καλύψει τις δικές του αδυναμίες.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε αυτό που λέει η καρδούλα και η ψυχή του. Αυτό που πρεσβεύει το δικό του ποδόσφαιρο, μία προσέγγιση αλήθειας και σεβασμού απέναντι σε όλους. Κορόιδο δεν είναι, ούτε ανόητος για να δεχθεί να παίξει η ομάδα του σε ένα γήπεδο που ο αντίπαλος δεν έχει φροντίσει να υπάρχει κανονικότητα. Αν αποφασιστεί να γίνει το ματς, τότε θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να εμφανίσει την ΑΕΚ όπως πρέπει να είναι, ώστε να παίξει για τη νίκη.

Να μην υποτιμάται η δουλειά του Αλμέιδα

Καλό θα είναι, λοιπόν,  να μην υποτιμάται η προσπάθεια και η δουλειά που γίνεται από τον Αργεντινό προπονητή, όχι μόνο από τους εκτός ΑΕΚ, παλιά τους τέχνη κόσκινο να βρίσκουν λόγους για να εξηγήσουν τις αδυναμίες τους. Ασφαλώς το ίδιο ισχύει για τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι φρόντισαν να τον καταδικάσουν προτού ακόμα παιχτεί το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, επειδή αποφάσισε να πορευτεί με τη δική του λογική.

Το γκρουπ είναι πάνω από όλους και όλα. Το γκρουπ είναι αυτό επίσης που έχει φέρει την ΑΕΚ εδώ που είναι σήμερα, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Όσοι αναζητούσαν εύνοιες και εξηγήσεις εκτός του γηπέδου, πήραν τις απαντήσεις τους μέσα σε αυτό από την επιβλητική εικόνα της Ένωσης και το 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, παίζοντας επί της ουσίας με τα δεύτερα. Για τον Αλμέιδα όμως δεν υπάρχουν δεύτερα η τρίτα. Υπάρχει μόνο η αλήθεια της δουλειάς που κάνουν όλοι μαζί, κάθε ημέρα στα Σπάτα.

Ο καθένας μπορεί να βλέπει την κατάσταση όπως εκείνος νομίζει, ή ενδεχομένως, όπως τον συμφέρει καλύτερα ώστε να δικαιολογήσει αδυναμίες του, τα ποδοσφαιρικά λάθη του και τις κακές επιλογές του. Αλλά εδώ μιλάμε για μία ηχηρή απάντηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή πρέπει να μετρήσουν όλοι σωστά, εντός και εκτός ΑΕΚ.

Διότι αν πραγματικά επικαλούνται την αλήθεια του γηπέδου, τότε την είδαν μπροστά τους όσες δικαιολογίες και να προβάλλουν σήμερα για να πουν κάτι που θα μειώσει την τεράστια επιτυχία της Ένωσης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News