ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ: Συμφώνησε με τους Ντάλας Μάβερικς για πενταετή επέκταση αξίας 207 εκατ. δολαρίων!

Ο Λούκα Ντόντσιτς θα είναι ο ηγέτης των Ντάλας Μάβερικς έως το 2027, καθώς συμφώνησε με τους Τεξανούς για πενταετή supermax επέκταση συμβολαίου αξίας 207 εκατομμυρίων δολαρίων!

Κάτοικος Τέξας έως το καλοκαίρι του 2027 θα παραμείνει ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος έδωσε τα χέρια με τους Ντάλας Μάβερικς για πενταετή supermax επέκταση συμβολαίου αξίας 207 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επέκταση σε συμβόλαιο ρούκι που έχει δοθεί στα χρονικά, με τους Μάβερικς -όπως αναμενόταν- να προσφέρουν «γη και ύδωρ» στον 22χρονο Σλοβένο.

Η συμφωνία πήρε… σάρκα και οστά στη γενέτειρα του Ντόντσιτς, Λιουμπλιάνα, με τους Μαρκ Κιούμπαν, Τζέισον Κιντ και Ντιρκ Νοβίτσκι να εντοπίζονται το μεσημέρι της Δευτέρας (09/08) στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, όπου και είχαν μεταβεί για να αποσπάσουν το πολυπόθητο «ναι» του μεγαλύτερου franchise player που διαθέτουν στο ρόστερ τους.

Η supermax επέκταση θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2022-23, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το τρέχον «ρούκι» συμβόλαιό του, ενώ προβλέπει ετήσιες απολαβές 35.7 εκατομμυρίων τη σεζόν 2022-23, 38.6 τη σεζόν 2023-24, 41.4 τη σεζόν 2024-25, 44.3 τη σεζόν 2025-26 και 47.1 τη σεζόν 2026-27.

Μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας ο Ντόντσιτς μίλησε στο ESPN, αναφέροντας τα εξής:

«Σήμερα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το παιχνίδι του μπάσκετ μου έδωσε πολλά και με πήγε σε τόσα καταπληκτικά μέρη. Είμαι ταπεινός και ενθουσιασμένος που θα παραμείνω στο Ντάλας ως μέρος των Μάβερικς και εκτιμώ την υποστήριξη των οπαδών.

Μαζί με αυτό το νέο συμβόλαιο, είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυξάνω τις προσπάθειές μου και επικεντρώνομαι στην επέκταση του Ιδρύματος Luka Dončić. Το ίδρυμά μου είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που θα επιστρέψει σε μέρη που σημαίνουν τόσα πολλά για μένα, όπως η πατρίδα μου, η Σλοβενία, καθώς και οι κοινότητες στο Βόρειο Τέξας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News