Ραζβάν Λουτσέσκου: «Σκάνδαλο απέναντι στη δουλειά μας, και δεν είναι το πρώτο»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τοποθετήθηκε με αφορμή τη μη ακύρωση του γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα Τρίπολης, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο και για μια συγνώμη που δε θα φέρει πίσω τους χαμένους βαθμούς

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν περίμενε καν να ερωτηθεί για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Όταν ο δημοσιογράφος των καναλιών Nova τον ρώτησε, όπως κάνει πάντα με την έναρξη των συνεντεύξεων πριν τις αναμετρήσεις, για το αν είναι καλά εκείνος είπε όχι και αναφέρθηκε σε όλα όσα είχε στο μυαλό του με αφορμή τους βαθμούς που στερήθηκε ο ΠΑΟΚ μετά την λανθασμένη διαιτητική απόφαση της καταμέτρησης του γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα Τρίπολης.

Μεταξύ άλλων είπε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ:

«Όχι, τίποτα δεν είναι κακά. Για όσα έγιναν την Δευτέρα, δεν είχα τη δυνατότητα να μιλήσω. Είναι ένα σκάνδαλο, ένα μόνιμο σκάνδαλο που βιώνουμε εναντίον μας, εναντίον της δουλειάς μας, εναντίον της ομάδας. Μιλάμε για ένα τέτοιο λάθος, και δεν είναι το πρώτο. Λίγα παιχνίδια νωρίτερα ήταν η ιστορία με το πέναλτι του Λεβαδειακού και προηγουμένως η ιστορία με την κόκκινη κάρτα στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Στη φάση του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, υπάρχουν δυο παίκτες του Αστέρα σε θέση οφ σάιντ, και ο βοηθός βρίσκεται στην σωστή θέση και το VAR να μη κάνει τίποτα και να προσπαθεί να το κρύψει.

Είναι εξοργιστικό και φέρνει μεγάλη σύγχυση σε εμάς. Αυτό επιβεβαίωσε όλα όσα λέω. Η ίδια ιστορία διαδραματίστηκε και στον τελικό του κυπέλλου με διαιτητή και VAR. Ένας κλεμμένος τίτλος. Είναι πάρα πολλά… Πάρα πολλά. Θα πρέπει να είμαστε Θεοί για να τα παρακάμψουμε όλα αυτά. Κοιτάξτε… Κάνουμε το παιχνίδι μας. Προσπαθούμε. Το ματς τελείωνε και πλοηγούμαστε με 2-1. Μπορούμε και εμείς να κάνουμε λάθος, δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Αλλά θα πρέπει να μας αφήνουν να παίξουμε. Μπήκαμε να παίξουμε. Κάναμε ένα καλό ματς. Δημιουργήσαμε φάσεις, Προηγηθήκαμε με 2-0 και στο τέλος δεχθήκαμε ένα γκολ και έγινε 2-1. Το παιχνίδι θα τελείωνε και θα είχαμε δυο παραπάνω βαθμούς, αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει. Σταματήστε να μας επιτίθεστε.

Και έχω μια ερώτηση να σας κάνω. Αν αυτό που έγινε σε εμάς, είχε γίνει σε αγώνα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού, πιστεύετε ότι θα είχαμε την ίδια ιστορία; Όχι, όχι. Θα είχαν μείνει για πέντε λεπτά για να καταλάβουν τι έχει συμβεί στη φάση, θα έβρισκαν το οφ σάιντ. Σταματήστε παιδιά, φτάνει, φτάνει… Αυτή είναι όλη η ιστορία.

Δεν είμαι κανένας τρελός. Τρελαίνομαι διότι απλά καταγράφω την αλήθεια, λέω τα γεγονότα, και δε λέω ψέμματα. Λέω την αλήθεια, την αλήθεια που έχω ζήσει από το 2017 όταν και βρέθηκαν στον ΠΑΟΚ. Είμαστε μια ομάδα που δέχεται συνεχόμενες επιθέσεις από τους διαιτητής, από το VAR, από επιτροπές… Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω και θα ήθελα να ήξερα. Θα ήθελα να ακούσω τον βοηθό διαιτητή και τον VAR για το πως αιτιολόγησαν την απόφασή τους να μην ακυρώσουν το γκολ του Αστέρα Τρίπολης. Καταλαβαίνω πως από την πλευρά της NOVA έγινε ένα λάθος, αλλά ακόμα και σε αυτό το θέμα, δεν έχω δει να γίνονται τέτοια λάθη σε μεταδόσεις του εξωτερικού.

Να έρθουν και να μου που συγνώμη; Τώρα; ΟΚ, αλλά αυτό σε μας βοηθάει; Να μας που συγνώμη για ποιο πράγμα; Για όλα αυτά τα χρόνια; Συγνώμη για το πρωτάθλημα και το κύπελλο; Για πράγματα που μας στέρησαν από την καριέρα μας και την τροπαιοθήκη του συλλόγου; Και τώρα τι; Μας λένε συγνώμη; Όχι. Θέλουμε απλά να μας κρίνουν σωστά, και μετά θα κριθούμε στον αγωνιστικό χώρο. Αν είμαστε καλοί θα κερδίζουμε. Αν όχι δε θα κερδίζουμε»

Για το τι είπε στους παίκτες του:

«Ξέρετε τι είχαμε πει στους ποδοσφαιριστές πριν από την αναμέτρηση; «Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να παίξουμε εναντίον των διαιτητών, εναντίον του VAR. Πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Και αυτά τους τα είπα και την Κυριακή αλλά και την Δευτέρα πριν την αναμέτρηση. Αλλά αυτό είναι, αυτό έγινε. Μετά, συζητήσαμε όλα αυτά που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Αστέρα και προχωρήσαμε διότι μπροστά μας είναι ένα ένα μεγάλο παιχνίδι. Κοιτάξτε. Υπάρχει το ένα κομμάτι που δεν αφορά τον αγωνιστικό χώρο, με επιτροπές, με διαιτητές, με VAR, με ομάδες που τις βοηθούν. Από την άλλη πλευρά είναι το γεγονός πως την Κυριακή θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με ποιότητα στο παιχνίδι της, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, και με έναν φανταστικό προπονητή που κατάφερε σε ένα σημαντικό οργανισμό, όπως είναι η ΑΕΚ, να τους φέρει την ελπίδα της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Όπως και για εμάς, έτσι και για εκείνους, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».
Για τους στόχους του φετινού ΠΑΟΚ:

«Ο στόχος μου είναι η επόμενη νίκη, είναι η καλύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτοί είναι οι στόχοι. Κανείς από εμάς όταν μπαίνει στο γήπεδο δεν σκέφτεται την επόμενη σεζόν. Φυσικά παλεύουμε για τη νίκη. Αλλά και πάλι μέσα από τους αγώνες τα νέα παιδιά μαθαίνουν πράγματα γίνονται πιο έμπειροι και αυτά είναι πολύτιμα για την νέα σεζόν. Για αυτό στέκομαι στην επόμενη σεζόν. Αλλά σαφώς και δεν σκέφτομαι τώρα την επόμενη σεζόν αλλά πώς θα κερδίσουμε το κάθε ματς».

Όσο για το ντέρμπι με την ΑΕΚ:

«Κάθε νίκη έχει τρεις βαθμούς. Αυτό διακυβεύεται και απέναντι στην ΑΕΚ. Φυσικά υπάρχουν κίνητρα για κάθε ματς. Αλλά τρεις βαθμούς θα πάρουμε αν κερδίσουμε όπως συμβαίνει σε κάθε ματς»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News