Παναθηναϊκός: Η μετάλλαξη του Δημήτρη Κουρμπέλη

eurokinissi

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του για να ανταποκριθεί στα «θέλω» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ήταν ο ποδοσφαιριστής που «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Βόλου προχθές το βράδυ, πέτυχε το 1-0 με το πρώτο φετινό του τέρμα κι οδήγησε τους «πράσινους» στην τρίτη σερί νίκη στο δεύτερο μισό.

Ένα γκολ, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα μπροστά στη θύρα 13 και με το οποίο ξέσπασε για την αποβολή του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, που είχε στοιχίσει την ήττα για το «τριφύλλι». Ο αρχηγός δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος που ήταν καθοριστικός και φυσικά δεν ήταν μόνο το γκολ του.

Από δική του 40άρα μπαλιά ο Παλάσιος έγινε αποδέκτης της μπάλας και κέρδισε την αποβολή του Σι. Επίσης, ο «Κούρμπε» ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη επί του ΠΑΣ, ήταν εκ των καλύτερων στην ήττα στο ντέρμπι απ’ την ΑΕΚ κι εξαιρετικός στη νίκη με ανατροπή επί του Αρη.

Κι όλα αυτά, σε έναν ρόλο που δεν τον είχαμε συνηθίσει, καθώς από πέρυσι τα περισσότερα παιχνίδια δεν τα παίζει στο «6», αλλά σε έναν ρόλο πολύ πιο ενεργό επιθετικά, που πλησιάζει αυτόν του «οκταριού» με στόχο να γίνει ένας σύγχρονος «box to box» μέσος κι είναι αλήθεια πως ανταποκρίνεται.

Πλέον, πατάει περιοχή για να βοηθάει το «τριφύλλι» με έναν έξτρα παίκτη στην επίθεση ώστε να διεμβολίσει το αντίπαλο αμυντικό πλάνο και φυσικά βγαίνει απ’ τα καλούπια που είχε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Την αλλαγή στον ρόλο δείχνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο κι οι αριθμοί του Κουρμπέλη, που αφορούν τις ενέργειες του αρχηγού εντός περιοχής. Τη σεζόν 2021-22 σε 11 παιχνίδια που έπαιξε είχε μόλις δύο ενέργειες στην περιοχή, ενώ φέτος σε 19 αναμετρήσεις έχει φτάσει τις 22 ενέργειες.

Την ίδια ώρα, ο Τσέριν, που είναι ένα καθαρό «οκτάρι», έχει 28 ενέργειες μέσα στην περιοχή σε 21 παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Καταλαβαίνει κανείς βλέποντας την τεράστια διαφορά στους αριθμούς του Κουρμπέλη, πόσο προσπαθεί να αλλάξει το παιχνίδι του και πως πλέον ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις και τα «θέλω» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News