ΑΡΗΣ: Το upgrade της μεταμόρφωσης

Η εξαιρετική περσινή σεζόν έδωσε το έναυσμα για ποιοτική αναβάθμιση, που θα δώσει τη δυνατότητα στον Άρη να είναι ανταγωνιστικός – Το Κλεάνθης Βικελίδης φωνάζει για πρωταθλητισμό

Η απόφαση πάρθηκε στη διάρκεια της εξαιρετικής περσινής σεζόν που έφερε τον Άρη στην δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου και τελικά στην τρίτη θέση με την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Το κουμπί του… upgrade πατήθηκε και πλέον ο Άρης προσπαθεί να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό μίας ποιοτικής αναβάθμισης, με ποδοσφαιριστές που μπορούν να τον αλλάξουν επίπεδο και να τον διατηρήσουν ανταγωνιστικό ως το τέλος. Ο Θόδωρος Καρυπίδης προχωράει με δυνατά μεταγραφικά χτυπήματα και παρά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, το Κλεάνθης Βικελίδης φωνάζει για πρωταθλητισμό

Ποιοτική αναβάθμιση

Ποια μορφή θα έχει ο νέος Άρης στο νέο πρωτάθλημα; Σύμφωνα με το βασικό πλάνο θα αλλάξουν τα 7/11 του αρχικού σχήματος! Και μιλάμε για μία πετυχημένη ομάδα, που κατά διαστήματα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ήδη τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται. Απομένει η ολοκλήρωση της μεταγραφής του… πυροβολικού, του Αμπουμπακάρ Καμαρά (να έρθει δηλαδή στη Θεσσαλονίκη), η προσθήκη ενός βασικού στόπερ (φαβορί ο Μπρόρσον), η απόκτηση του Γαλλοαλγερινού επιτελικού μέσου Ραφίκ Γκιτάν και ίσως γίνει μία ακόμη κίνηση με  δεύτερο σέντερ φορ και δεύτερο στόπερ!

Οι 5+2 της ενδεκάδας

Οι αλλαγές ξεκινούν από την πεντάδα της άμυνας (συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα)! Από αυτή την πεντάδα, στη θέση του προβλέπεται να μείνει μόνον ο Ντάνιελ Σούντγκρεν στο δεξί άκρο της άμυνας. Τι αλλάζει; Βασικός τερματοφύλακας ο Βραζιλιάνος Ντένις. Στόπερ ο συμπατριώτης του Φαμπιάνο. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Γκανέζος Λούμορ. Και λείπει ένας ακόμη βασικός κεντρικός αμυντικός. Ο Άρης μιλάει με τον Σουηδό Μπρόρσον, ο Ισπανός Αρίμπας ρίχνει γέφυρες και στο κάδρο παραμένει πάντα ο Ουρουγουανός Λέμος, που δύσκολα θα μείνει στη Φενέρμπαχτσε. 

Χαμόγελα για Εντιαγέ

Ο Μπαντού Εντιαγέ συστήθηκε στους φίλους του Άρη στο φιλικό με την ΑΕΛ, που ήταν βαρετό για ένα ημίχρονο και άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Με τον Βόλο ήταν ακόμα καλύτερος. Σύγχρονος box to box μέσος, με διάθεση να οδηγήσει την μπάλα μπροστά και να επιδιώξει να σκοράρει πατώντας περιοχή. Δεν είναι έτοιμος, αλλά αν αυτή είναι η εικόνα ενός ανέτοιμου παίκτη, είναι κάτι παραπάνω από θετική. Λογικά θα πάρει θέση δίπλα στον Λούκας Σάσα, που θα είναι από τους παλιούς της ενδεκάδας, μαζί με Σούντγκρεν, Μπρούνο Γκάμα και Μπερτόγλιο.

Ο «Ι-τούρμπο» και ο «ΑΚ-47»

Τα επόμενα δύο βαριά χαρτιά, έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό χωρίς ακόμα να τους έχει δει κανείς. Ο Χουάν Ιτούρμπε υπολογίζεται για το δεξί άκρο και όλοι έχουν στο μυαλό τους τον… διάβολο της Τασμανίας από τις μέρες του στη Ρόμα. Στην επίθεση όταν έρθει ο Καμαρά και δώσει λύση στο σκοράρισμα, θα γίνει ήρωας. Έχει αποκτηθεί ήδη ο Ίζετ Χάιροβιτς, με όνομα βαρύ, τίτλους και παραστάσεις, που όμως δεν έχει βγάλει ακόμα το καλό του πρόσωπο. Και οι πιθανές αποδεσμεύσεις ίσως κρίνουν μία ή δύο μεταγραφές. Αν αποχωρήσει ο Μπρούνο ίσως αποκτηθεί ένας ακόμα winger. Το παζλ συμπληρώνεται και ο Άρης ετοιμάζεται για το back to back. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News