Άρης-ΠΑΟΚ: Ο Γιώργος Κολτσίδας θυμάται το ντέρμπι του '94 που δεν ξεκίνησε ποτέ!

Eurokinissi

Η ομάδα του Άρη βγήκε από τα αποδυτήρια για να μπει στο γήπεδο, αλλά στη φυσούνα αντίκρισε δεκάδες οπαδών να δέρνονται στο χόρτο του Χαριλάου και να… παίζουν μπάλα!

Ξύλο και τι ξύλο! Της αρκούδας! Και αμέσως μετά ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο του Χαριλάου με τους οπαδούς να κλωτσούν μια μπάλα και να φωνάζουν γκολ, αφού είχε σταματήσει ο πετροπόλεμος!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στις 20 Νοεμβρίου του 1994 σε ένα ντέρμπι που το περίμενε με αγωνία όλη η Θεσαλονίκη. Αλλά αρκετή ώρα πριν από το ματς αρχίζουν επεισόδια στις κερκίδες. Πρώτα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ρίχνουν τα κιγκλιδώματα στη Θύρα 1 και μπαίνουν στο χόρτο και ακολουθούν από τη Θύρα 3 οι οπαδοί του Άρη. Συγκρούονται στο γήπεδο, ακολουθεί πετροπόλεμος μέχρι που επεμβαίνει η αστυνομία.

«Εμείς ήμασταν στα αποδυτήρια και προετοιμαζόμασταν για το παιχνίδι. Οδηγίες στον καθένα αλλά και σε όλη την ομάδα, φωνές και ανοίγουμε την πόρτα των αποδυτηρίων και βγαίνουμε στον διάδρομο για τον αγωνιστικό χώρο», θυμάται ο Γιώργος Κολτσίδας και συνεχίζει. «Στη φυσούνα συναντούμε τον φροντιστή της ομάδας και μας λέει;

– Που πάτε; Στο χόρτο υπάρχουν οπαδοί και δέρνονται!

Φτάνουμε ακριβώς στο χόρτο και βλέπουμε σκηνές που δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε! Σκηνές βγαλμένες από ταινίες. Οπαδοί να τρέχουν σε κάθε γωνιά του γηπέδου, να κυνηγιούνται, να παίζουν ξύλο. Κάναμε μεταβολή και γυρίσαμε στα αποδυτήρια. Μετά από ώρα ο διαιτητής Περικλής Βασιλάκης αποφάσισε πως δεν μπορούσε να διεξαχθεί παιχνίδι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News