Κώστας Γουλής: Μόνο έτσι θα τερματίσει πρώτος ο Παναθηναϊκός

EUROKINISSI

Θα δούμε πολλές «ομορφιές» μέχρι να τελειώσουν τα πλέι οφ. Ο Κώστας Γουλής γράφει στη SportDay της Πέμπτης (6/4)

Πώς το είχε πει ο Γιοβάνοβιτς μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 25 Φεβρουαρίου; «Μην υποτιμάτε την ομάδα μου, μην το κάνετε αυτό…». Ναι, ο Παναθηναϊκός έχει θέμα στο γκολ, ναι ήταν οδυνηρή η γκέλα κόντρα στον Βόλο, όμως όσοι περίμεναν (ξανά) καταρρεύσεις και «άδειασμα» των «πρασίνων» πριν απ’ την τελική ευθεία, έμειναν με την επιθυμία.

Ο Παναθηναϊκός πήρε άλλη μία μεγάλη νίκη στο «Βικελίδης», με τον ίδιο τρόπο που το είχε κάνει στις 12 Φεβρουαρίου, με τον Σπόραρ να παίρνει αυτή τη φορά τον… ρόλο του Παλάσιος και να λυτρώνει τους «πράσινους» στο 69’. Μία νίκη που ήρθε διότι ο Παναθηναϊκός έκανε κατάθεση ψυχής κι είχε το πνεύμα και τη νοοτροπία νικητή που του έλειψε πριν από τρία βράδια στο ματς με τον Βόλο. Μόνον έτσι θα φτάσει πρώτος ως το τέλος του δρόμου. Με το μάτι να… γυαλίζει, με πάθος και περίσσια αποθέματα ψυχικής δύναμης.

Με το ποδόσφαιρο να δίνει πίσω στον Αντραζ Σπόραρ στο 69ο λεπτό, ό,τι του… στέρησε την περασμένη Κυριακή με το χαμένο πέναλτι κι ας… καρδιοχτύπησε τους φίλους του Παναθηναϊκού, με την τεράστια ευκαιρία που έχασε στο 63’. Και με τον Ούγγρο διαιτητή Τάμας Μπόγκναρ, να «επιτρέπει» στον Οντουμπάγιο να τελειώσει κανονικά τον αγώνα, παρά το απαράδεκτο μαρκάρισμά του με τις τάπες πάνω στο καλάμι του Κλεϊνχέισλερ στο 26’.

Θα δούμε πολλές «ομορφιές» ακόμη μέχρι να τελειώσει η σειρά των πλέι οφ, όπως είδαμε με τα… βόλεϊ στο Πανθεσσαλικό. Εκεί ο Αχιλλέας θυμήθηκε να βγάλει την ανακοίνωση πολύ ώρα μετά το τέλος του ματς. Με τον Παναθηναϊκό την έβγαλε στο «πιτς-φυτίλι». Επρεπε να χωνέψει μάλλον μετά το μεσημεριανό τραπέζι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News