Γιώργος Χελάκης: Θα σηκώσει το γάντι ή θα ρίξει... λευκή πετσέτα ο Ολυμπιακός;

Eurokinissi

O Γιώργος Χελάκης πιστεύει ότι είναι δύσκολο να επιχειρηθεί ψυχολογική ανάταξη στον Ολυμπιακό, που φέτος έμοιαζε με κέντρο διερχομένων, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους την τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του τίτλου. Διαβάστε περισσότερα στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου.

Σε μία ιδιότυπη κατάσταση βρίσκεται αυτό τον καιρό ο Ολυμπιακός. Απ’ τη μία είναι ανάγκη να κινηθεί τώρα και με ταχύτητα για να ετοιμάσει την ομάδα της νέας χρονιάς, απ’ την άλλη να μείνει με όσες πιθανότητες έχει στη διεκδίκηση του τίτλου. Είναι αλήθεια πως μέχρι το βράδυ της Κυριακής έχει πιθανότητες να μείνει στο κόλπο του πρωταθλήματος.

Αν εκείνο το βράδυ αποτύχει να νικήσει την ΑΕΚ, τότε οι πιθανότητες θα είναι απλώς μαθηματικές κι η σφραγίδα μιας αποτυχημενης χρονιάς θα έχει μπει. Η ΑΕΚ μπορεί να επιστρέφει στο Φάληρο λαβωμένη, μετά τον τραυματισμό του Αραούχο, αλλά έρχεται με… αέρα κι αυτοπεποίθηση παρά την πρόσφατη ήττα της.

Εχει αποκλείσει τους «ερυθρόλευκους» στο Κύπελλο κι είναι μπροστά στο πρωτάθλημα έξι ολόκληρους βαθμούς. Παίζει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, έχει πολλές εναλλακτικές επιλογές απ’ τη μέση και μπροστά και… αέρα στα πανιά της. Τα αποδυτήριά της είναι συμπαγή, οι παίκτες εμπιστεύονται τον προπονητή τους κι οι οπαδοί τούς χειροκροτούν όλους ανεξαιρέτως, ακόμα κι όταν χάνουν.

Η γενικότερη εικόνα τους δηλαδή απέχει πολύ απ’ τη θολή εικόνα του Ολυμπιακού, που παίκτες του αποδοκιμάζονται όταν γίνονται αλλαγή. Παρά ταύτα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους την τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του τίτλου η έστω της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε μια ομάδα, που φέτος έμοιαζε με κέντρο διερχομένων, είναι δύσκολο να επιχειρηθεί ψυχολογική ανάταξη. Κάποιοι παίκτες σκέφτονται πως ήρθε η ώρα να σταματήσουν το ποδόσφαιρο, κάποιοι άλλοι δεν ξέρουν αν θα είναι στην ίδια ομάδα τη νέα χρονιά κι άλλοι τόσοι ξέρουν ότι δεν θα είναι. Δύσκολη στη διαχείρισή της μία τέτοια κατάσταση.

Δύσκολο, εξ αντικειμένου, το έργο του Ανιγκό. Πώς να δημιουργηθεί ένα συνεκτικό σύνολο όταν υπάρχουν παίκτες που δεν ξέρουν πού θα βρίσκονται τη νέα χρονιά κι αν τους αξίζει να βρίσκονται στου Ρέντη. Επειδή όμως ο χρόνος δεν περισσεύει, στον Ολυμπιακό είναι αναγκασμένοι να επισπεύσουν ψάχνοντας τον προπονητή της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Κυρίως αυτό που οφείλουν να ψάξουν και να βρουν είναι τι ομάδα θα θέλουν να παρουσιάζεται στα γήπεδα απ’ το καλοκαίρι και μετά. Αυτή δεν είναι μια δουλειά που θα την κάνει ο προπονητής. Αυτός θα πρέπει να υπηρετήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Ενα μοντέλο που δεν θα έχει σχέση με όσα συνέβησαν φέτος…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News