Σέρχιο Κόκε: Ομολόγησε ότι ήταν ο εγκέφαλος δικτύου ναρκωτικών και έκανε συμφωνία για έξι χρόνια φυλάκισης!

Eurokinissi

Ο Σέρχιο Κόκε ανέλαβε στο δικαστήριο «τη διεύθυνση των επιχειρήσεων ενός εγκληματικού δικτύου που αγόραζε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες για το ποιες ποσότητες να αγοράσουν, σε ποια τιμή και πού να τις παραλάβουν» – Ήρθε σε συμφωνία για να εκτίσει ποινή έξι χρόνων στη φυλακή

Τα ναρκωτικά, κυρίως μαριχουάνα, συσκευάζονταν σε ειδικές συσκευασίες με κενό αέρος και μεταφέρονταν με φορτηγά με αλλοδαπούς οδηγούς σε ευρωπαϊκές χώρες.

Η εισαγγελία ζήτησε ποινή 16 χρόνων φυλάκισης για τον Κόκε, ωστόσο η υπέράσπισή του ήρθε σε συμφωνία, ο Κόκε παραδέχτηκε ότι διηύθυνε τις επιχειρήσεις και η ποινή μειώθηκε στα έξι χρόνια.

Οι υπόλοιποι 17 κατηγορούμενοι που βρέθηκαν εδώλιο ομολόγησαν όλοι την εμπλοκή τους στα γεγονότα μετά από συμφωνία των δικηγόρων τους με το Δημόσιο, η οποία περιελάμβανε την αναγνώριση εγκληματικών ενεργειών και, κατά συνέπεια, την τροποποίηση των ποινών προς τα κάτω.

Ανάμεσά τους και ο αδερφός του Σέρχιο Κόκε, ο οποίος επίσης ομολόγησε ότι συσκεύαζε και μετέφερε ναρκωτικά.

Μετά τα νέα δεδομέναμ η εισαγγελία ζήτησε φυλάκιση πέντε ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 676.368 ευρώ για τον Κόκε για αδίκημα κατά της δημόσιας υγείας και άλλο ένα εξάμηνο φυλάκισης για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News