ΑΕΚ: Επιστρέφει μετά από δύο «μαύρες» σεζόν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

EUROKINISSI

Με την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ εξασφαλίζει την παρουσία της σε ομίλους ευρωπαϊκών κυπέλλων, μετά από μια καταστροφική διετία που τη βύθισε στο ranking των διοργανώσεων της UEFA!

Η ΑΕΚ είναι αγκαλιά με το 13ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Η κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, την οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με καλές προϋποθέσεις και με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της σε ομίλους. Το φετινό της ταξίδι εκτός συνόρων, θα εκκινήσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τα  παιχνίδια της να διεξάγονται 8-9 και 15 Αυγούστου.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να κάνουν μία καλή προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, αποφεύγοντας τους πρόωρους αποκλεισμούς των περασμένων ετών. Αν όλα πάνε καλά και ξεπεράσουν το πρώτο εμπόδιο, θα συνεχίσουν στα play-offs για την είσοδο στους ομίλους (22-23, 29-30 Αυγούστου). Σε περίπτωση αποκλεισμού, θα παίξουν στους ομίλους του Europa League.

Αν αποκλειστούν από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, θα συνεχίσουν στα play-offs του Europa League στις 24 και 31 Αυγούστου.

Ακόμα κι εάν δεν τα καταφέρει ούτε εκεί, τότε η ΑΕΚ έχει εξασφαλισμένη την είσοδό της στους ομίλους του Conference League, όπου θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Και αυτή είναι μια τεράστια κατάκτηση του Ματίας Αλμέιδα και των παικτών του, καθώς η «Ένωση» πρέπει να αποκαταστήσει τη ζημιά μιας καταστροφικής διετίας που τη βύθισε στο ranking της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, καθώς στις δύο τελευταίες σεζόν είχε αποκλειστεί από τη Βελέζ, ενώ πέρσι δεν εξασφάλισε καν την έξοδο της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News